Programok / Szabadidő, sport, életmód

Település:
Komárom-Esztergom megye, Bábolna

Kategória:
Szabadidő, sport, életmód


Kirándulás a Híres Lovak Emlékparkjába, mely a Bábolnai Arborétum és Állatpark


Kirándulás a Híres Lovak Emlékparkjába, mely a Bábolnai Arborétum és Állatpark különlegessége. Gondozott sétautakon haladva gyönyörködhetnek a 335 lombos, 156 örökzöld fa- és cserjefajban. Európában egyedülálló látványosság Híres Lovak Emlékparkja.

Az Emlékpark, az elpusztult híres lovaknak állít emléket kopjafás sírhalmokkal. A temetőben 54 ló sírja található - 18 db emlékdombon - erdélyi motívumokkal díszített egyedi kopjafák és márványtáblák, valamint egy emlékmű kíséretében.

Az Arborétum mind a négy évszakban más arcát mutatja meg vendégeinknek. Tavasszal a hosszú tél után ébredező növény és állatvilág, a rügyektől roskadozó ágakon párjukat kereső madarak éneke, nyáron a haragoszöldbe borult vegetáció, a frissen kaszált fű illata, a legelő nyáj látványa, ősszel a természet színeinek sokasága és az elmúlás hangulata, télen pedig a zúzmara köntösbe öltözött növények és a hóborította 19,4 ha-os terület mind-mind olyan látványt nyújt, amit látni kell.

Az Arborétum kedvelt színfoltja az őshonos háziállatokat bemutató és állatsimogató, ahol magyar parlagi baromfifajták, kopasz nyakú és kendermagos csirkék, gyöngytyúkok, fodros tollú ludak, magyar félvad kacsafajták, fácánok, galambok élnek. Külön kifutóban vaddisznót, dámszarvast, őzet, alpakát, mangalica sertést, valamint racka-, cikta-, és cigája juhok és egy szamár tekinthető meg.

Forrás: Ménesbirtok honlapja

 
 

A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Forrás: https://www.programturizmus.hu

 

 

 

 

Kiemelt ApróHirdetések

További kiemelt ApróHirdetések »

 

 

HelyiVilága Magazin ajánló

További magazin cikkek »

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »

 

Helyi szolgáltatók

További helyi szolgáltatók »