Programok / Szabadidő, sport, életmód

Település:
Budapest, 1. kerület

Kategória:
Szabadidő, sport, életmód


Rudas Gyógyfürdő


Több, mint 450 éves fürdőben gőzkamrák, finn szaunavilág, wellness részleg, tetőtéri panoráma medence és napozó, uszoda várja a kikapcsolódni vágyókat.

FÜRDŐSZOLGÁLTATÁSOK

- Termálfürdő
Hétköznapokon a fürdés kezdetekor egy kötényt, a fürdés után egy textil lepedőt biztosítunk a vendégeink részére. A használt lepedőket kérjük a termál részleg kijáratánál leadni. Társas napokon (szombat-vasárnap és ünnepnapokon) a termál részlegen a fürdőlepedő külön térítés ellenében kölcsönözhető.
- Uszoda
- Wellness részleg
- Szauna
- Gőzkamrák
- Tetőnapozók (március 15-től)

FÜRDŐEGYSÉGEI

Törökfürdő Vízhőfok Vízfelszín
Gőzmedence 16 °C 4,5 m2
Gőzmedence 28 °C 9 m2
Gőzmedence 30 °C 9 m2
Gőzmedence 33 °C 9 m2
Gőzmedence 36 °C 96,5 m2
Gőzmedence 42 °C 9 m2
Úszómedence (20,5 m)
Víz mélysége: 80-180 cm
29 °C 278 m2
Wellness részleg      
Melegvizes ülőmedence 32 °C  42 m2
Melegvizes ülőmedence 36 °C  34 m2
Juventus medence 42 °C  10,6 m2
Merülő medence 11 °C  5,7 m2
Tetőtéri medence 36 °C  26,4  m2

 


NYITVA TARTÁS

Uszoda-wellness nyitva tartás
Uszoda: 06:00 – 22:00

Wellness-szaunavilág: 08:00 – 22.00

Gőzfürdő nyitva tartás
Minden nap: 06:00 – 20:00
Női napkedd
Férfi napok: hétfő, szerda, csütörtök, péntek 12:45-ig
Társas fürdőruhás napok: péntek 13:00 órától, szombat, vasárnap. Társas napokon a fürdő nem biztosít lepedőt.

Éjszakai fürdőzés: pénteken és szombaton 22.00-04.00-ig (társas igénybe vétellel) (A szaunavilág nem üzemel.)

Kádfürdő nyitva tartás
Hétfő-péntek: 08:00-20:00

Pénztárzárás a zárórát megelőző 1 órával történik. A medenceterek lezárása a zárórát megelőző 15 perccel hamarabb történik. 

Ivókút nyitva tartás
Hétfő-szerda-péntek: 11:00-18:00

Kedd-csütörtök: 07:00-14:00
(Hétvégén zárva.)

Cím: 1013 Budapest, Döbrentei tér 9.
Telefon: (+36-20) 321-4568-
E-mail: rudas@spabudapest.hu


GYÓGYSZOLGÁLTATÁSOK

  • Kádfürdő
    A kádfürdő gyógyvízzel töltött kádban történik és azon betegek részére ajánlott, akik valamilyen nem fertőző bőrbetegségben (pl. pikkelysömör) szenvednek, vizelettartási problémáik vannak, egyéb súlyos szív - és érrendszeri betegségük van, illetve bármely egészségügyi oknál fogva nem tudják igénybe venni a medencefürdőt.

  • Víz alatti vízsugármasszázs
    A balneoterápia, hidroterápia és a vízsugár mechanikus hatására épülő terápiás kezelés. A kezelést egy gyógyvízzel megtöltött orvosi kádban végzik. A speciális kádban egy szabályozható erősségű, és irányítható vízsugárral végzik a kezelést. A kezelés rezgésbe hozza a lágy szöveteket, ezáltal serkenti a vér és a nyirokkeringést, így fokozza az anyagcserét, hozzájárul a szervezet méregtelenítési folyamataihoz. A kezelés csak orvosi utasításra vehető igénybe.

  • Orvosi gyógymasszázs
    Az orvosi utasítására végzett gyógyító jellegű, rehabilitáló, rendszeres kezelés, melyet lehet különféle fizikoterápiás kezeléssel társítani. A kezelést általában a svédmasszázs alkalmazásával végezzük reumás betegségek esetén (lumbago, isiász, a csigolyák kopásos megbetegedése esetén), ortopédiai megbetegedéseknél (gerincferdülés, lúdtalp, csípőficam, rehabilitáció esetén), részleges bénulásoknál, stroke után, perifériás keringési elégtelenség esetén, stresszoldásra, fejfájás kezelésére, krónikus fáradtságra.

  • Aroma masszázs
    A különböző illatos aromákkal történő masszázs kialakulása az ősidőkre vezethető vissza, de a természet gyógyító erejét azóta is előszeretettel használjuk. Az aroma masszázs napjaink egyik legkedveltebb masszázs-típusa, a budapesti gyógyfürdőkben nem pusztán egy masszázs, hanem egy élménykezelés, az értékes aromákkal illatosított, meleg olajjal végzett masszázs pihenteti testét és gyógyítja a lelkét. Az Aroma masszázs kifejezetten ajánlott: alvásproblémáknál, fokozott testi-lelki leterheltséggel járó időszakban, első masszázsélménynek, ha Ön még nem járatos a masszázsok világában

  • Termál masszázs
    Napjainkban a mozgásszervi panaszok egyre több embert érintenek, a tünetek már egész fiatal korban kezdődnek. Ritkán találkozunk olyan emberrel, akinek semmije sem fáj. A kialakulóban lévő, vagy a már állandósult ízületi bántalmakra enyhülést hozhat egy alapos masszázs. A Termál masszázsainkat a 2017-ben, kifejezetten a budapesti gyógyfürdők számára kifejlesztett, THERMAL MASSZÁZSKRÉMMEL végezzük, melynek gyógyvíztartalma, és hatóanyagszintje kiemelkedő. A Termál masszázs kifejezetten ajánlott fokozott fizikai leterheltséggel járó időszakban, nem gyulladásos ízületi- és izomfájdalmaknál, regenerálódásra, pihenésre, izomlazításra.

  • Royal termál masszázs
    A Royal termál kezelés a termál fürdőzés tökéletes kiegészítője. Erősebb fogásrendszerű masszázs, svéd alapokkal, olyan vendégeink részére, akik az átgyúrósabb jelleget igénylik a kezelés közben. A gyógyító hatás fokozása kedvéért a masszázst a 2017-ben kifejezetten a budapesti gyógyfürdők számára kifejlesztett, THERMAL MASSZÁZSKRÉMMEL végezzük, melynek gyógyvíztartalma, és ható anyagszintje kiemelkedő. A Royal termál masszázskezelés kifejezetten ajánlott kortól és nemtől függetlenül bárkinek, aki szereti az erősebb fogásrendszerű masszázst.

  • Vizes masszázs
    Szappanos frissítő masszázs a tetőtől talpig felüdülni vágyóknak. A kezelés során részletesen átmasszírozzuk a testet, a mozdulatok csökkentik a feszültséget, az izmok merevségét, emellett serkentik a vérkeringést.

  • MAGYARORSZÁG TERMÉSZETI KINCSEI
    Masszázs felépítése: Teljes testmasszázs (Fej- és a talp masszázsát nem tartalmazza) + gyógynövényes hátpakolás

    Időtartam: 60 perc

    Mátrai gyógyfüves élménykezelés
    Magyarország igen gazdag gyógynövényekben, körülbelül 200 féle őshonos növényfajnak ad otthont. A vadon termő fűfélék jótékony hatását már az ősi magyar gyógyító sámánok is ismerték, és előszeretettel használták szertartásaik során. Az élménykezelés egy közepesen erős fogásokat tartalmazó masszázzsal indul, majd a felpuhított bőrre és az ellazított hátizmokra helyezett, gyógyfüveket tartalmazó, melegített párna kerül, mely segíti a hatóanyagok bőrbe juttatását. A gyógynövénypárna hatóideje 15 perc, mely idő alatt pihenjen, relaxáljon. A Mátrai gyógyfüves élménykezelés kifejezetten ajánlott kortól és nemtől függetlenül bárkinek, aki szereti a gyógynövényeket.

    Kolopi gyógyiszapos élménykezelés
    A Tisza Magyarország második legnagyobb folyója. A medréből kitermelt kolopi iszap egy természet adta gyógyító tényező, igen apró szemcséjű gyógyföld, melyet gyógyvízzel keverve használunk fel. A kolopi iszapot a fővárosi fürdőkben 1920 óta használják gyógyászati célokra, gyógyiszappá 1968-ban minősítették. A kolopi iszap felhasználása egyenértékű a természetes úton felszínre törő, meleg vizű forrásokban való fürdéssel. A balneológiai kezelések fejlődésével a gyógyfürdőkezelések egyik legfontosabb kiegészítő szolgáltatását a különböző iszappakolások jelentik. Az iszappal történő gyógyítást az iszapban lévő ásványi anyag tartalom, a hőtároló képesség, a lassú hőátadás révén mélyre terjedő átmelegítő, merevségoldó és vérbőséget előidéző hatással biztosítja. Elsősorban az ízületek és a gerinc idült megbetegedéseinél, köszvénynél, illetve sportsérüléseknél alkalmazzák. A Kolopi gyógyiszapos élménykezelés kifejezetten ajánlott kortól és nemtől függetlenül bárkinek, aki szereti, vagy szeretné kipróbálni az iszapos kezeléseket.

    Magyar boros élménykezelés
    Magyarország kitűnő szőlőtermő vidék, ebből a nemes gyümölcsből több világhírű bor született már. A szőlő nemcsak a borkészítés miatt értékes gyümölcs, bogyói teljes értékű tápláléknak számítanak, mivel minden megtalálható bennük, ami a szervezetünk számára fontos. A húsa, a héja, a magja értékes tápanyag forrás, antioxidánsok, gyógyító erejű ásványi anyagok találhatók benne. A szőlő nagymértékben támogatja a sejtek öregedése elleni küzdelmet, a héjában lévő vegyületek vírusölő tulajdonságokkal rendelkeznek. Maga a gyümölcshús, illetve a lé is rendkívül gazdag tápanyagforrás. az általános életerő javítására alkalmas táplálék. Rengeteg B-vitamint és magnéziumot tartalmaz, ezért idegerősítő hatása is kiemelkedő, fáradékonyság esetén is hatékonyan alkalmazható. További értékes tulajdonsága a magas A-, C- és E vitamin tartalom, ezek az összetevők immunerősítő és öregedést gátló hatásúak. A szőlőmagolaj is igen értékes: segít megvédeni az agyat és az idegrendszert a károsodástól, erősíti az érfalakat és megelőzi az érelmeszesedést. Jó hatású lehet azok számára is, akiknek valamilyen allergiájuk, ízületi gyulladásuk van. A Magyar boros élménykezelés kifejezetten ajánlott kortól és nemtől függetlenül bárkinek, aki szereti, vagy szeretné kipróbálni a szőlő gyógyító erejét.

  • Ivókúra:

    • Hungária gyógyvíz: Gyomorhurut, gyomorsavtúltengés, vesemedence bántalmak, ideges gyomorbajok gyógyítására kiválóan alkalmas.

    • Attila gyógyvíz: Légzőszervi hurutok, gyomor- és bélhurutok, továbbá hólyag, epe és májbántalmak esetén gyógyító.

    • Juventus gyógyvíz: Magas vérnyomás, korai elöregedés, reumatikus és köszvényes megbetegedések esetén páratlan hatású.

Tájékoztatjuk kedves Vendégeinket, hogy 2020. január 6-tól OEP-kezelések telefonon vagy e-mail útján előzetesen nem foglalhatók. A kezelések foglalására kizárólag személyesen, a fürdő pénztáránál lesz lehetőség.

Egyéb szolgáltatások

  • Értékmegőrzés
    A fürdő területén őrizetlenül hagyott tárgyakért felelősséget nem vállalunk, ezért értéktárgyaikat helyezzék el az értékmegőrzőben. A jegypénztárban megváltható értékmegőrző díja 600 Ft.

  • Kölcsönzés

    A jegypénztárakban lehetőség van lepedő (1.000 Ft + 1.500 Ft letéti díj), női egyrészes fürdőruha (1.500 Ft + 1.500 Ft letéti díj), valamint férfi úszónadrág (1.500 Ft + 1.500 Ft letéti díj) kölcsönzésére. A letéti díj a fürdő a kölcsönzött tárgyak leadása után a jegypénztárban visszafizetésre kerül.

  • Rudas Restaurant & Bar

  • Büfé (2018. december 4-ig zárva)

  • Kozmetikai termékek

  • ATM

Ajándékutalványok

  • Rudas ajándékutalvány (Az utalvány értéke a fürdő bármely szolgáltatására felhasználható a vásárlástól számított 1 éven belül.)

  • Hydrus-utalvány: Az utalvány tartalma egy egész napos kabinos belépőjegy a Rudas, Gellért, Széchenyi vagy Lukács fürdőbe, valamint egy 20 perces masszázs.


ÁRAK 2020. JANUÁR 6-TÓL

Kombinált belépőjegy Hétköznap Hétvégén
All in belépőjegy (török fürdő-uszoda-wellness) 5 500 Ft 6 900 Ft
Törökfürdő - uszoda belépőjegy 4 700 Ft 5 400 Ft
Uszoda-wellness belépőjegy 3 800 Ft 5 200 Ft
Törökfürdő belépőjegy - kabin használattal Hétköznap Hétvégén
Törökfürdő belépőjegy 4 000 Ft 4 700 Ft
Nyugdíjas és diák törökfürdő belépőjegy (8:30-12:00 óráig váltható, mellyel 9:00-12:00 óráig lehet belépni) (1) 2 600 Ft -
Délelőtti törökfürdő belépőjegy (8:30-12:00 óráig váltható, mellyel 9:00-12:00 óráig lehet belépni) 3 300 Ft -
Uszoda belépőjegy - szekrény használattal Hétköznap Hétvégén
Nyugdíjas és diák uszoda belépőjegy (1) 2 200 Ft -
Előre váltott belépőjegy Hétköznap Hétvégén
Előre váltott török fürdő-uszoda-wellness belépőjegy 7 000 Ft
Előre váltott uszoda-wellness belépőjegy 5 200 Ft
Előre váltott török fürdő belépőjegy 4 700 Ft
Éjszakai belépőjegy (2)  
Éjszakai belépőjegy (péntek, szombat 22:00-04:00) 7 000 Ft

(1) Kedvezményes belépjegy vásárlása esetén a jogosultság igazolása kötelező! Nyugdíjas belépőjegy nyugdíjas igazolás, diák belépőjegyet nappali tagozatos diákigazolvány felmutatásával áll módunkban biztosítani.
(2) A belépő nem tartalmazza a szaunavilág használatát, mivel az zárva van. Éjszakai fürdőzés alatt masszázst nem áll módunkban biztosítani. A kedvezményre jogosító kártyákat az éjszakai fürdőzésre nem áll módunkban elfogadni. Az éves és alkalmas bérletek az éjszakai fürdőzésre nem jogosítanak.

Kiegészítő jegyek (3)
Hétköznap Hétvégén
Kiegészítő uszodai belépőjegy éves és alkalmas termál bérlethez 1 000 Ft
Kiegészítő termál belépőjegy éves és alkalmas uszodabérlethez 1 400 Ft
Kiegészítő wellness belépőjegy éves és alkalmas uszodai és kombinált bérlethez 1 000 Ft 1 400 Ft
Kiegészítő uszoda-wellness belépőjegy éves és alkalmas termál bérlethez 1 400 Ft 1 800 Ft
Kiegészítő uszodai belépőjegy termál napijegyhez 700 Ft
Kiegészítő termál belépőjegy wellness napijegyhez 1 700 Ft
Kiegészítő wellness belépőjegy termál-uszoda napijegyhez 800 Ft 1 500 Ft
Kiegészítő  uszoda-wellness belépőjegy termál napijegyhez 1 500 Ft 2 200 Ft

(3) Kiegészítő jegy kedvezményes jegytípus mellé nem váltható.
A fürdő 2 éves kor alatt ingyenes.
A termálvíz 14 éves kor alatt nem ajánlott. A medencékbe nem szobatiszta gyermeket, még speciális úszópelenkával sem szabad bevinni.
A napozó terasz kizárólag a wellness részlegbe is jogosító belépőjeggyel vehető igénybe.

Csomagok Uszoda és wellness Komplex (3)
Spa Basic csomag (1) 18 000 Ft 20 000 Ft
Spa Beauty csomag (2) 24 000 Ft 26 000 Ft

(1) Csomag tartalma: szekrényes belépőjegy, eldobható papucs, eldobható fürdőlepedő, eldobható köntös, hajgumi, úszósapka és 8 ml tusfürdő.
(2) Csomag tartalma: szekrényes belépőjegy, eldobható papucs, eldobható fürdőlepedő, eldobható köntös, hajgumi, úszósapka, 75 ml masszázskrém, 100 ml tusfürdő, 100 ml sampon.
(3) Kizárólag hétvégén váltható. 

Ajándékutalványok Árak
Rudas ajándékutalvány 5 000 Ft
Rudas ajándékutalvány 10 000 Ft
Hydrus ajándékutalvány 11 000 Ft

Az ajándékutalvány kizárólag a fürdő szolgáltatásaira váltható be, büfé és éttermi szolgáltatásokra nem érvényesíthető. Az ajándékutalvány készpénzre nem váltható, pénzvisszaadási lehetőség nincs.

További beváltható ajándékutvány: Hydrus utalvány, mely egy belépőt és egy 20 perces aroma masszázst tartalmaz. A Rudas fürdőben a mindenkor érvényes használati feltételek mellett vehető igénybe.

Fürdőnkben mindhárom bank (OTP, MKB, K&H) által kibocsátott SZÉP Kártyát elfogadjuk. A fürdőinkben igénybe vehető szolgáltatások 2013. július 1-től mindhárom alszámláról fizethetőek. Az esetleges technikai hibából eredő kártya elutasításáért Társaságunk nem tud felelősséget vállalni. 2014. június 3-tól az előre váltott belépők ára is fizethető SZÉP Kártyával. Az így vásárolt belépő vissza nem váltható.

Fürdőnk által elfogadott további kártyák, utalványok: I. Kerület Kártya, Budapest Kártya, Hungary Card.

Magyar Turizmus KártyaBudapest KártyaI. Kerület Kártya

A Magyar Turizmus Kártya által nyújtott kedvezmény kizárólag az uszoda-wellness típusú belépőre vonatkozik, mely a szaunavilág használatát is magába foglalja. A Budapest Kártya a szekrényes belépők (uszoda-wellness, uszoda-wellness-termál) és a kabinos termál belépő árából nyújt kedvezményt.

Fenti kártyákat az éjszakai fürdőzésre nem áll módunkban elfogadni.

Forrás: rudasfurdo.hu

 

 

 

 

 

HelyiVilága Magazin ajánló

További magazin cikkek »

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »

 

Helyi szolgáltatók

További helyi szolgáltatók »