Programok / Zene, tánc, koncert


Település:
Pest megye, Szigethalom

Kategória:
Zene, tánc, koncert

Létrehozva:
2020-01-20 10:02:26


Budapesti Wagner-napok

1095 Budapest, Komor Marcell út 1. (Magyarország) +36 1 555 3000 info@mupa.hu

Budapesti Wagner-napok 2020-ban a MÜPA-ban, június 16 és 23 között. A mára kultikussá vált eseménysorozat évről évre Budapestre hívja a Wagner-rajongókat, valamint a zenei műfaj kedvelőit. A világ minden tájáról érkeznek ezen eseményre látogatók, ahogyan ezt a korábbi évek is mutatják.

Művészeti vezető és vezényel: Fischer Ádám 2020-ban sem maradat el A nibelung gyűrűje tetralógia – Hartmut Schörghofer nagy sikerű rendezésében. Ezen mű nemcsak visszatér, hanem 2019-ben meg is újult: friss koreográfia, újraértelmezett színpadi mozgás, valamint a díszletekre vetített háttérfilmek teljes anyagának kicserélődése és az alkotói gárdához csatlakozó új dramaturg várja a rendezvényre ellátogatókat.

A programot még izgalmasabb az idei évben, ugyanis korábban nem hallott világklasszis énekesek tűnnek fel a négy este szereplői között. A régi kedvencek közül is sokakat köszönthet újra a Ring hű közönsége. A Budapesti Wagner-napok résztvevője lesz többek között: Johan Reuter, Haja Zsolt, Schöck Atala, Stefan Vinke, Gerhard Siegel, Walter Fink és Irene Theorin is. A fesztiválra A nürnbergi mesterdalnokok fejedelmi ráadása és Waltraud Meier dalestje teszi fel a koronát.