Település:
Hajdú-Bihar megye, Berettyóújfalu


A cél egyértelmű: megvédeni címüket


Szombathelyen, az Aréna Savariában rendezik meg a női és férfi Magyar Kupa négyes döntőit a hétvégén.

Trencsényi János, az MVFC rutinos játékosa szerint nem lesz egyszerű újra felérni a csúcsra a kupában. 

Szombathelyen, az Aréna Savariában rendezik meg a női és férfi Magyar Kupa négyes döntőit a hétvégén. A hölgyek mezőnyében ezúttal nincs hajdú-bihari együttes, ám az uraknál még harcban van a címvédő MVFC Berettyóújfalu gárdája.

Kegyes volt Fortuna a Mezei-Vill csapatához a sorsoláskor, hiszen az elődöntőben az NB II.-es Érd ellen kell megküzdenie a címvédő Újfalunak. A felek szombaton 18 órától feszülnek egymásnak. A tavalyi négyes döntő résztvevői közül az MVFC-n kívül a Haladás és a múlt évi döntős Veszprém is újra eljutott az MK negyedik köréig, a Hali és a veszprémiek szombaton 15.30-tól meccselnek. A döntőt, melyet az M4 Sport élőben közvetít, vasárnap 14.30-tól tartják.

Mindegy, ki jön

Lapunk az Újfalu rangidős és sokat megélt játékosát, Trencsényi Jánost kérdezte az esélyekről. – Örülünk, hogy az Érdet kaptuk elődöntős ellenfélnek, mert így egyértelműen a könnyebb ágra kerültünk. Nem lebecsülve a Pest megyeieket, de az mindenki előtt világos, hogy a Veszprém–Haladás párharc kiélezettebb lesz, és várhatóan többet kivesz a csapatokból, amiből mi csak profitálhatunk. Az erőviszonyok alapján talán a Haladás esélyesebb lehet arra, hogy a fináléba jusson, bár ezt egyértelműen nem lehet kijelenteni, hiszen az utóbbi időben a Hali és a Veszprém is igazolt, így nem lehet igazán tudni, milyen játékerőt képviselnek. Azt is figyelembe kell venni, hogy Frank Tamás alakulata, miután az alsóházban folytathatja a bajnokságot, már csak a kupában alkothatna nagyot, vagyis biztosan motiváltabbak lesznek. Nem tudom, melyik riválissal lenne szerencsésebb összekerülni a döntőben, de végülis mindegy is, ki jön szembe velünk, nyernünk kell, meg akarjuk védeni a címünket! Mérvadó lesz, mennyire tudjuk ráerőltetni a saját játékunkat a riválisokra, azon leszünk, hogy újra bezsebelhessük a kupát – mondta el „Trenyó”, akitől azt is megtudtuk, már pénteken útra kelnek, hogy maximálisan csak az MK-ra tudjanak koncentrálni.

 Tavaly a Berettyó nagy csatában, 4–3-ra gyűrte le a Veszprémet a fináléban.

Friss hír az újfalui egylettel kapcsolatban, hogy Chrisy Mayulu Bouaoui személyében egy 23 éves francia játékost igazoltak le, akivel a szezon végéig egyeztek meg.

– A rájátszásra mi is próbáltuk megerősíteni a keretünket. A francia fiú múlt szombaton érkezett, azóta edz velünk, elvileg rendben lesznek a papírjai, és a hétvégén be is vethetjük. Jó adottságai vannak, fizikálisan erős, azonban azt még nem lehet tudni, hogy téthelyzetben mire képes, most majd kiderül – fogalmazott a 39 éves sportember, aki nem jut már annyi szerephez, mint anno, már a térde sem az igazi, így elgondolkodik, meddig folytassa még az élsportot.

Bár nem véletlenül szokták mondani, hogy a kupameccsek teljesen mások, mint a bajnokik, azért nem árt feleleveníteni, az élvonalbeli pontvadászatban, a 2019/20-as szezon alapszakaszában az MVFC mire ment a másik két elődöntős csapattal. A Haladást előbb 7–4-re, majd 6–5-re győzte le, míg a Veszprém ellen október elején 2–1-re nyert, január közepén pedig meglepetésre csak 3–3-as döntetlent ért el.

Férfi Final Four

Elődöntők, szombat
15.30: Veszprém–Haladás
18 óra: Érd–MVFC Berettyóújfalu

Döntő, vasárnap
14.30: élő M4 Sport

forrás:haon,hu

 

 

 

Kiemelt ApróHirdetések

További kiemelt ApróHirdetések »

 

 

HelyiVilága Magazin ajánló

További magazin cikkek »

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »

 

Helyi szolgáltatók

További helyi szolgáltatók »