Település:
Csongrád megye, Szeged


A mindig csodálatos Szeged


Látnivalói minden évszakban újat, és újabbat mutatnak.

Szeged a Dél-Alföld legnagyobb városa, a régió központja. Csongrád megye székhelye, hazánk harmadik legnépesebb városa. A Tisza-parti város a szépen kialakított utcákkal, szobrokkal, sok-sok szökőkúttal, hangulatos parkokkal, a füvészkerttel, múzeumokkal, színházakkal, és a meleg vizű fürdőkkel méltán kelkedvelt turisztikai célpont, melyet még klímája is vonzóvá tesz, hiszen hazánkban itt süt legtöbbet a nap, így nem véletlen kapta „a napfény városa” jelzőt. Szeged hírnevét öregbíti a minden évben megrendezésre kerülő Szegedi Szabadtéri Játékok, valamint a szegedi szalámi és fűszerpaprika is.

A Lechner Ödön és Pártos Gyula tervezte Városháza is méltán vált Szeged egyik jelképévé. A Dóm téren magasodó a Fogadalmi templom, az 1879. évi árvíztől megmenekült szegedi polgárok fogadalmából épült, mely a magyarországi egyházi építkezés újkori történetének legnagyobb alkotása. A Gróf Széchenyi István evezős és kajak-kenu pálya az egyik legjobb és legszebb a világon, ahol minden évben rendeznek világkupa futamokat, országos bajnokságokat.

A város számtalan látnivalóval büszkélkedhet, melyek közül a Móra Ferenc Múzeum este különösen szép látványt nyújt. A szépen faragott Zenélő óra dallamait hallgatva érdemes a különleges órát megtekinteni is. Még néhány a látnivalói közül: Hősök kapuja, Gróf-palota, Sóhajok hídja, …   stb. 

A négy évszakos vízi város, az Napfényfürdő Aquapolis Wellness-, Gyógy- és Élményfürdőben minden korosztály megtalálja a számára legmegfelelőbb kikapcsolódási formát. A komplexum 4400 m2 vízfelülettel, többek között Európa leghosszabb, éves üzemelésű vízi csúszdájával várja vendégeit.    

Forrás: szeged kornyeke.hu

 

 

 

 

 

HelyiVilága Magazin ajánló

További magazin cikkek »

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »

 

Helyi szolgáltatók

További helyi szolgáltatók »