Programok / Szabadtéri rendezvények

Település:
Bács-Kiskun megye, Kiskunmajsa

Kategória:
Szabadtéri rendezvények


Kulturális sokszínűség összefoglaló videókkal


Kulturális sokszínűség összefoglaló videókkal

Majsai ízek, majsai dalok
Hamisítatlan majsaiság jellemezte a tájházat szombaton, mikor bemutatásra került az első majsai receptes könyv, amelyben helyi termékekből, alapanyagokból, helyiek által készített finomságokat gyűjtöttek össze. Mi sem tette volna ezt még autentikusabbá, mint a majsai rég elfeledett népdalokból összeállított dalos csokor. Berki Lilla, Szekeres Kamilla, Múth Ádám, valamint Varró János tolmácsolásában ismerhettük meg nagyanyáink, nagyapáink dalait, amelyeket az ötvenes-hatvanas években gyűjtöttek. A százharminc Majsa és környékéről származó népdalokból a terveznek egy majsai népdalos CD kiadását, mely új életet jelenthet a rég elfeledett dallamoknak.

Mi szól? Hogy szól?
Varró János székesfehérvári népzenész, zenetanár kalauzolta a vendégeket a magyar népi hangszerek világában a tájház udvarán. Különleges zeneszerszámokat, hangokat, megszólaltatási módokat ismerhettek meg a vendégek és ízelítőt kaptak a népi hangszerek színes palettájából.

Három évtized, saját örömtől a közönség öröméig | Sulinet Hírmagazin

Élményfestés Pócsik Olgával

Ismét nagy sikert aratott a majsai művész élményfestése a tájházban, ahol valóban a sokszínű kultúránk mutatkozott be. A színes, ízes kavalkád megtöltötte élettel az ódon falakat és udvart az Ady utcában, ahol az élményeket a festészeten túl gasztronómiából, a zenéből meríthették az oda kilátogatók.

Élményfestés Pócsik Olgával – Majsa Info – Kiskunmajsa hírei, Majsai hírek Élményfestés Pócsik Olgával – Majsa Info – Kiskunmajsa hírei, Majsai hírek

Palya Bea koncert

A lüktető életerő, a kitörő szabadságvágy, a mérhetetlen szeretet jellemezte Palya Bea előadását a kiskunmajsai tájház udvarán. A Majsa Napok helyett, alternatívaként a tájház adott otthont az autentikus kultúra sokszínűségének bemutatására, amelyre az ékkövet az énekesnő fellépése tette fel.

Palya Bea – koncert

Forrás: KVT

 

 

 

Kiemelt ApróHirdetések

További kiemelt ApróHirdetések »

 

 

HelyiVilága Magazin ajánló

További magazin cikkek »

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »

 

Helyi szolgáltatók

További helyi szolgáltatók »