Település:
Bács-Kiskun megye, Kiskunmajsa


Amforában készítik a borokat Jászszentlászlón


Amforában készítik a borokat Jászszentlászlón

Magyarországon elsőként Nagy Péter és családja kezdte el a grúzok több ezer éves hagyománya alapján az amfora alakú cserépedényekben, azaz kvevriben történő borkészítést.
 
A családfő örömmel számolt be, hogy a móricgáti szőlőbirtokon az elmúlt héten a kékfrankos szőlő szüretelése is befejeződött, és az idei termés jó minőségűnek mondható. A kvevrik többségében már forrásnak is indult a must.
 
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján elmondható, hogy nagy kíváncsiság mutatkozik a különleges eljárással készülő borok iránt külföldön, és idehaza egyaránt.
Forrás: KVT

 

 

 

 

 

HelyiVilága Magazin ajánló

További magazin cikkek »

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »

 

Helyi szolgáltatók

További helyi szolgáltatók »