Programok / Ünnepségek, megemlékezések

Település:
Bács-Kiskun megye, Kiskunmajsa

Kategória:
Ünnepségek, megemlékezések


Ünnepeljük együtt az ’56-os hősöket Szankon és Csólyospáloson


Az 1956-os forradalom Magyarország népének a sztálinista diktatúra elleni forradalma és a szovjet meg­szállás ellen folytatott szabadságharca, amely a 20. századi magyar történelem egyik legmeghatározóbb eseménye volt. A budapesti diákoknak az egyetemekről kiinduló békés tün­te­té­sével kezdődött 1956. október 23-án.

Szank Községi Önkormányzat Képviselő-testülete október 22-én (csütörtökön) 15:30 órakor a Maqyar Zoltán emléktáblánál tart koszorúzást, majd 16:00 órára a Szent István téren, a Hármas kopjafánál várnak mindenkit az 1956-os forradalom és szabadságharc 64. évfordulója alkalmából tartandó megemlékezésre.

 

Csólyospáloson, az 1809. számú Boldog Özséb Cserkészcsapat szeretettel várja a falu minden lakóját nemzeti ünnepünk, az 1956-os forradalom kitörésének 64. évfordulója alkalmából megrendezendő ünnepségre.

Az ünnepség 2020. október 23-án (pénteken) 16 órakor kezdődik a Polgármesteri Hivatal mellett, az 1956-os Büszkeségpontnál.

Az ünnepségen beszédet mond Á. Fúrús János polgármester, majd az ünneplők koszorút helyeznek el az emlékfalnál. Arra bíztatnak mindenkit, hogy készítsenek erre az alkalomra egy-egy kis lyukas zászlót, amelyet majd kitűzhetnek a Polgármesteri Hivatal előtti kopjafához.

Forrás: KVT

 

 

 

Kiemelt ApróHirdetések

További kiemelt ApróHirdetések »

 

 

HelyiVilága Magazin ajánló

További magazin cikkek »

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »

 

Helyi szolgáltatók

További helyi szolgáltatók »