Település:
Bács-Kiskun megye, Kiskunmajsa


Vasárnap kezdetét veheti az utolsó téli időszámítás


Vasárnap kezdetét veheti az utolsó téli időszámítás

3 óráról 2 órára állnak vissza a digitális készülékek órái, az analóg eszközöket pedig nagy valószínűséggel utolsó alkalommal kell egy órával visszatekerni.

Az utolsó óraátállítás 2021 márciusában lehet, ekkor 1 órát ismét veszítünk, és ettől fogva a nyári időszámítás maradhat állandó. Az elkövetkezendő telek alkalmával ezesetben bár délután tovább lenne világos, reggel a megszokottnál később kelne fel a Nap.

Erről korábban, 2019-ben az Európai Parlament adott ki határozatot, miszerint az európai uniós országok eldönthetik, hogy a nyári, vagy a téli időszámítást kívánják a jövőben véglegesen alkalmazni. A Magyarországra vonatkozó döntést még nem hozták nyilvánosságra, de amennyiben a többség akarata érvényesül, 2021. március 28-án lehet az utolsó óraátállítás. A felmérések szerint ugyanis a magyarok 78 százaléka törölné el az óraátállítást, közülük pedig 62 százalék szavazott a nyári időszámításra, és 28 százalék a télire.

Ha azonban úgy találják, hogy az eltérő tagállami tervek jelentős és folyamatos fennakadást okoznának a belső piac működésében, akkor az Európai Bizottság egy évvel tovább halaszthatja az irányelv hatályba lépését.

Forrás: idokep.hu

 

 

 

 

 

HelyiVilága Magazin ajánló

További magazin cikkek »

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »

 

Helyi szolgáltatók

További helyi szolgáltatók »