Település:
Bács-Kiskun megye, Soltvadkert

Létrehozva:
2019-10-22 15:40:12


Vadkerti-Tó

A Vadkerti-tó Soltvadkert határában fekszik. A korábban Büdös-tó néven ismert tó híres nem csak gyógyhatással bíró vizéről, de változatos kikapcsolódási lehetőségeiről is. A hetven hektáros vízfelület náddal borított oldala igen népszerű a horgászok körében. A tóban horgászható halfajok: ponty, keszeg, csuka, compó, sügér, süllő, angolna, amur. 6230 Soltvadkert, Vadvirág utca 1.

A másik partszakasz a kisgyermekes családok igényeit igyekszik kielégíteni többek között olyan szolgáltatásokkal, mint a vízibicikli-kölcsönző, trambulin, futballozásra alkalmas tér, vidámpark, és óriáscsúszda.

Folyamatos célként lebeg a város szeme előtt a vendégfogadás XXI. századi feltételeinek megteremtése a tóparton. A folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően a tó és a mellette található 600 férőhelyes kemping kiváló infrastruktúrával rendelkezik.

A tó körül festői szépségű tanösvényt fedezhet fel a sétáló, a futás szerelmesei pedig a tó melletti dűlőutakon hódolhatnak kedvenc tevékenységüknek. Télen a tó befagyott vize ingyenes, hangulatos korcsolyapályaként üzemel, így a hideg évszakban sem kell nélkülöznie az izgalmakat az ide látogatóknak.

Forrás: Wikipédia