Település:
Csongrád megye, Szeged


Helyzet Szegeden 2021.12.27


Az ónos eső miatt pótlóbuszok és leállások vannak az SZKT vonalain

Az ónos eső miatt pótlóbuszok és leállások vannak az SZKT vonalain

 

Legény Dániel2021. december 27. 11:11
 
 

A járatok kimaradása és leállása miatt a Somogyi utcán nem lehet áthaladni autóval, mivel áll a villamos. Állnak az egész városban a trolik és villamosok – írja Ádok Timi a Szegeden láttam Facebook-csoportban. Elmondta, a hídon gyalog/biciklivel nehézkes a közlekedés, mert nagyon csúszik.

Lévai Norbert azt írta kommentben: „Tűzoltók beavatkozása folyik leszakadt faágak miatt. Szeged belterületén és a vonzáskörzetében nagyon sok leszakadt faág és kidőlt fa van, erre kell számítani sajnos a mai nap folyamán, ne lepődjön meg senki.”

Szegeden korlátozásokat vezettek be – időjárási ok miatt – a városi közösségi közlekedés villamoshálózatán. Emiatt a vasút-villamos csak Szeged-Rókusig közlekedik és onnan indul vissza Hódmezővásárhelyre – írja a Mávinform. Az SZKT járatai az ónos eső és az egyéb körülmények miatt az alábbiak szerint közlekednek:

Trolibuszok (Pótlóbusz):

  • 5-ös, 9-es, 10-es, 19-es vonalon órás követéssel
  • 8-as vonalon 30 perces követéssel
  • 7-es vonalon nem közlekedik

Villamosok:

  • 1-es, 2-es vonalon:
    Európa Liget- Anna-kút között villamos közlekedik 30 percenként
    Anna-kút- Szeged Vasútállomás között pótlóbusz közlekedik 30 percenként
  • 4-es vonalon pótlóbusz közlekedik órás követéssel
  • 3-3F-es vonalon:
    Tarján-Dugonics tér között pótlóbusz közlekedik órás követéssel. (A 4-es vonal pótlóbusza)
    Dugonics tér-Vadaspark/Fonógyári út között nem
    közlekedik.

Ezen felül időjárási ok miatt a Szeged–Békéscsaba, az Orosháza–Szentes, és a Hódmezővásárhely–Kiskunfélegyháza vasútvonalon 20–30, esetenként 4–50 perces késéssel közlekedtek a vonatok. Azóta már jelentősen csökkentek a késések, a menetidők 10–15 perccel hosszabbak a Mávinform szerint.

Mint tegnap írtuk, vasárnap több vonalon is késésekkel közlekedtek az SZKT villamos- és trolibuszjáratai a felsővezetékek ónos eső okozta jegesedése miatt, és ugyanez várható hétfőn üzemkezdetkor is.

A felsővezeték-jegesedés egyébként attól alakul ki, hogy az ónos eső ráfagy magára a vezetékre. Ez nemcsak "fizikai" akadályt jelent az áramszedő számára, de nehezíti az áramfelvételt is. Ráadásul több helyen hajnalban igencsak csúszós utak lesznek, ami miatt lassabb lesz a forgalom minden téren.

 

 

 

 

 

HelyiVilága Magazin ajánló

További magazin cikkek »

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »

 

Helyi szolgáltatók

További helyi szolgáltatók »