Hivatalok, hatóságok

Település:
Jász-Nagykun-Szolnok megye, Újszász


„Kastély Otthon” Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Pszichiátriai és Szenvedélybetegek Otthona és Rehabilitációs Intézménye


Székhely: 5052 Újszász, Abonyi u. 1.

Igazgató: Lajos Tibor

                                                                                                                     Telefon:+36-56-366-000

E-mail: titkar@kastelyotthonujszasz.hu

 

 

  

Az intézmény Újszász város jól megközelíthető részén, egy 24 hektáros természetvédelmi területnek minősített parkban található.

Az intézmény pszichiátriai betegek ápoló-gondozó otthoni részlege 85 férőhelyen olyan 18. életévet betöltött krónikus pszichiátriai betegeket gondoz, akik akut gyógyintézeti kezelést nem igényelnek, és egészségi állapotuk, valamint szociális helyzetük miatt önmaguk ellátására segítséggel sem képesek.

Az intézmény 75 férőhelyes szenvedélybetegek ápoló-gondozó otthoni részlege olyan 18. életévet betöltött személyek ápolását, gondozását végzi, akik szomatikus és mentális állapotot stabilizáló, illetve javító kezelést igényelnek, önálló életvitelre nem képesek, de kötelező intézeti gyógykezelésre nem szorulnak.

A pszichiátriai és szenvedélybetegek 34 férőhelyes rehabilitációs intézményi részlegében 18. életévet betöltött pszichiátriai és szenvedélybetegek részére képzési, munka jellegű, illetve terápiás foglalkoztatást szerveznek, előkészítik a családi és lakóhelyi környezetbe történő visszatérést.

A pszichiátriai betegek 14 férőhelyes lakóotthona az önellátásra legalább részben képes, 18. életévet betöltött igénybevevők számára biztosítja életvitelükben a nagyobb fokú önállóságot, és az intézményből való kilépésre való felkészülést.

Az intézmény keretein belül a pszichiátriai és szenvedélybetegek gondozási egységeitől elkülönítetten 40 férőhelyes idősek otthona működik, amely olyan nyugdíjkorhatárt betöltött személyek ápolását, gondozását végzi, akiknek az egészségi állapota rendszeres gyógyintézeti kezelést nem igényel, valamint olyan 18. életévet betöltött személyek ápolását és gondozását, akik betegségük miatt önmagukról gondoskodni nem tudnak. 

A szakszerű ápolás-gondozás mellett nagy hangsúlyt fektetnek a szabadidő hasznos eltöltésére. Kulturális és sportolási lehetőségek széles skáláját biztosítják az itt élőknek.  Az egészségi és mentális állapot javítását, karbantartását különböző terápiás foglalkozások, köztük jövedelmet is biztosító foglalkoztatás megszervezésével segítik elő.

 

Forrás: https://jasznagykunszolnok.szgyf.gov.hu/index.php/intezmenyek/kastely-otthon-jasz-nagykun-szolnok-megyei-pszichiatriai-es-szenvedelybetegek-otthona-es-rehabilitacios-intezmenye

 

 

 

 

 

 

HelyiVilága Magazin ajánló

További magazin cikkek »

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »

 

Helyi szolgáltatók

További helyi szolgáltatók »