Sorban állnak az emberek a szolgáltatók ügyfélszolgálatán, hogy havi elszámolásra váltsanak. Pedig egyáltalán nem biztos, hogy a havi diktálással ideig-óráig megúszhatóak lesznek a magasabb számlák. A kormány legutóbbi közleményét sokan úgy értelmezik, hogy minden háztartásnál az elmúlt 12 hónap fogyasztása alapján számolják majd az átlagfogyasztást. A kormány két napja jelentette be, hogy a rezsicsökkentést átlagfogyasztáshoz kötik, aki ezt túllépi, piaci árat fizet.Íme egy képlet, amely alapján ki lehet számolni a jövőbeli áramszámlát.

Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával

Mint az RTL Híradó riportjából kiderül, a rezsiváltozások bejelentése óta rengetegen keresik a tűzifát, megtriplázódott a vevők száma. Csakhogy a készletek végesek. A hasított fára már több oldalas előjegyzések vannak. Mások a kisebb, 20 kilós kiszerelést is vinnék, csak kapjanak belőle. A szenet is sokan keresik már, de arról még a kereskedők sem tudják, hogy mennyit tudnak szerezni és mennyiért fogják adni. 

Vannak, akik hosszútávú megoldást keresnek, például kandallóval. Mások a napelem-telepítést választanák. “Tízszeres a megkeresésünk, tehát nagyon sok ügyelünk utánaszámolt, megnézte, hogy mivel hogyan járna és gyakorlatilag az eddig számolt megtérülési idő, ami 8-10 év volt, az most jelentősen lecsökkent” – mondta Németh Adrienne, a Wagner Solar Hungária Kft. értékesítési igazgatója.