Tévhitek a MEGFÁZÁSRÓL !

Kategória:
Egészség, Tévhitek

Cikk írója:
Harangozó Bettina


Tévhitek a MEGFÁZÁSRÓL !


 

Kollégák esetében pedig esetleg találkozott már a "Simán be tudtam jönni dolgozni, nem vészes a dolog"- formulával. A megfázást viszont a sokakban élő tévhit ellenére nagyon is el lehet kapni. "A megfázásos megbetegedések 98 százalékát vírusok okozzák, cseppfertőzéssel terjednek" - magyarázza dr. Halász Ágnes fül-orr-gégész fej-nyaksebész szakorvos. Egészen addig, amíg valaki köhög és váladékot ürít, fertőz. A köhögést, a tüsszentést, az orrfolyást ugyanis az okozza, hogy fertőző kórokozók tapadtak meg az orrnyálkahártyán, a garatban vagy az alsó légutakban, amelyek a már említett testváladékokkal ürülnek ki a szervezetből.

Hogy a fertőző időszak kinél hány napig tart, és azimmunrendszermikor győzi le a vírusfertőzést, nem lehet pontosan megmondani. De amíg a fent említett tünetek fennállnak, érdemes fokozottan figyelni magunkra és másokra is.

 

 

https://www.nics.hu/Default.aspx?felulet=oldal_termekek_nyito_oldal&reklam_tanacsado_id=030M44000000000000000000&fbclid=IwAR2FmgGb78X_1XR4YRDY4AJSOwiQ3fyB-PvQWU4sH4mmdApdF3iRZfjupSQ

 

 

 

HelyiVilága magazin ajánló

További magazin cikkek »

 

 

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »

 

Helyi szolgáltatók

További helyi szolgáltatók »