13 szilveszteri és újévi babona

Kategória:
Életmód, Élet

Cikk írója:
Kovács István


13 szilveszteri és újévi babona


Amikor már csak néhány óra választ el minket attól, hogy átlépjünk az új esztendőbe, sokkal fogékonyabbak vagyunk mindenre, ami valami jóval kecsegtet a jövőre nézve. Íme, 13 babona, aminek betartását érdemes fontolóra venne© Photo by Amy Shamblen on Unsplash

1. Az első nap

Azt mondják, hogy amilyen az első napod, olyan lesz az év többi napja is. Vigyázz tehát, hogy csakis olyan dolgokat tegyél, amik a boldog jövődet szolgálják.

2. Takarítás

Újév napján kerülni kell mindenféle takarítást, a szemetet pedig egyenesen tilos kivinni a lakásból, ugyanis azzal kiviszed az egész éves szerencsét.

3. Helló!

A legjobb, ha az újév napján egy férfi köszönt először. Azonban vigyázni kell, mert ha egy nálad jóval idősebb férfi teszi mindezt, az azt jelenti, hogy abban az évben nem mész férjhez!

4. Baromfi és hal

Talán az egyik legelterjedtebb, hogy nem szabad újév napján baromfit és halat enni. Előbbi ugyanis kikaparja a szerencsét, míg utóbbi miatt elúszhatnak a jó lehetőségek.

5. Malackodás

Disznót azonban kell enni, hiszen az kitúrja a szerencsét. Ahogy lencsét is! Utóbbiba érdemes belefőzni egy szem mandulát, ugyanis állítólag, amelyik nőnek a tányérjába kerül, az még abban az évben férjhez megy.

6. Friss ágynemű

A karácsonykor felhúzott ágyneműt egészen újév napjáig nem szabad lecserélni, ugyanis a hiedelmek szerint, aki nem így tesz, annak a családjában halál várható.

7. Money, money, money

Nem szabad adósságot átvinni a következő évre, ugyanis aki így tesz, annak a következő évben totálisan ki fog folyni a keze közül minden pénz.

8. Hűtő

A hűtőnek, és a kamrának csordultig kell lennie, amikor átlépsz az új esztendőbe, hogy ne várjon rád nélkülözés.

 

9. Mosakodás

Újév reggelén hideg vízben kell mosakodni, hogy egész évben szerencsések lehessünk.

10. Egy kis méz

Azok a szerelmesek, akik szilveszter estéjén, amikor éjfélt üt az óra mézes ajakkal váltanak csókot, azoknak az egész évük nagyon édes lesz.

11. Kiadások

Aki az első nap kiadásokba veri magát, annak bizony egész évben számolnia kell a plusz költségekkel.

 

12. Papírpénz

A pénztárcába érdemes minél több papírpénzt tenni, majd lencsét szórni közé, hogy gyarapítsa annak tartalmát. Akii pedig sokat szeretne utazni, az tegyen be egy-két külföldi valutát is.

13. Gazdagság

Pezsgőt nem csupán a buli kedvéért érdemes inni, hanem mert az hozza el a gazdagságot és a jólétet – egyes helyeken a padlóra is öntenek belőle, hogy teljesen bebiztosítsák magukat.

 

 

 

Kiemelt ApróHirdetések

További kiemelt ApróHirdetések »

 

HelyiVilága magazin ajánló

További magazin cikkek »

 

 

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »

 

Helyi szolgáltatók

További helyi szolgáltatók »