Megfázás ellen – Tanyasi tyúkhúsleves


Település:
Pest megye, Szigethalom

Kategória:
Receptek, Főétel receptek

Létrehozva:
2020-01-07 19:56:13

Cikk írója:
Burjan Ildiko


Megfázás ellen – Tanyasi tyúkhúsleves

Mossuk meg jó alaposan a tyúkot és szedjük darabokra, helyezzük el egy nagy fazék alján a darabokat. Hideg vízben tegyük oda főni a tyúkhúst, gyöngyözve, alacsony lángon hagyjuk, hogy megpuhuljon. Szórjunk hozzá fűszereket, gyömbért, szerecsendiót, borsot, sózzuk meg. Amíg fő, addig megtisztíthatjuk a zöldségeket, vágjuk fel mindet, kivéve a vöröshagymát. Amikor már forr a víz, akkor szedjük le a tetején keletkezett zavaros habot, helyezzük bele a zöldségeket, és főzzük tovább fedő alatt. Nagyjából 3-3,5 óra alatt megpuhul a hús, eközben kóstolgassuk többször, ha kell, akkor sózzuk, fűszerezzük még. Amikor elkészült a leves, vegyük ki belőle a zöldségeket és a húst, majd szűrjük le a levest. Főzzünk ki cérnametéltet és kész is vagyunk!