SÖRTÉSZTÁBAN SÜLT GOMBA


Település:
Pest megye, Szigethalom

Kategória:
Receptek, Főétel receptek

Létrehozva:
2020-03-03 14:15:11

Cikk írója:
Burjan Ildiko


SÖRTÉSZTÁBAN SÜLT GOMBA

SÖRTÉSZTÁBA FORGATOTT, ARANYBARNÁRA SÜLT GOMBAFALATOK: A FOKHAGYMÁTÓL ÍZES A rántott gomba már nem elég jó, sörtésztába forgatva sokkal izgalmasabb íze és textúrája lesz.

SÖRTÉSZTÁBAN SÜLT GOMBA

gomba sörtésztában recept

Hozzávalók -6+ személyre:

  • 500 gramm gomba
  • 200 gramm liszt
  • 240 milliliter sör
  • 2 teáskanál 
  • 1 kávéskanál bors
  • 1 gerezd fokhagyma
  • sütéshez olaj
 

Elkészítés:

A gombák szárát távolítsuk el, a kalapjukat mossuk, majd hámozzuk meg és vágjuk félbe. Tegyünk 70 gramm lisztet egy tálba, majd forgassuk bele a gombákat, rázzuk le róluk a felesleges lisztet. 

Egy másik tálban keverjük össze a maradék lisztet, a sört, a sót, a borsot és az apróra vágott fokhagymát. A gombákat mártsuk bele a tésztába, hogy mindenhol egyenletesen befedje őket. 

Egy serpenyőben forrósítsunk olajat. Egyszerre kevés gombát süssünk ki, hogy minden oldaluk rendesen meg tudjon pirulni. Egy papírtörlőre tegyük a megsült gombákat, hogy a felesleges olajat felitassa róluk.