
Település:
Pest megye, Szigethalom
Kategória:
Receptek, Főétel receptek
Létrehozva:
2020-03-03 14:15:11
Cikk írója:
Burjan Ildiko
SÖRTÉSZTÁBAN SÜLT GOMBA
SÖRTÉSZTÁBA FORGATOTT, ARANYBARNÁRA SÜLT GOMBAFALATOK: A FOKHAGYMÁTÓL ÍZES A rántott gomba már nem elég jó, sörtésztába forgatva sokkal izgalmasabb íze és textúrája lesz.
SÖRTÉSZTÁBAN SÜLT GOMBA

Hozzávalók -6+ személyre:
- 500 gramm gomba
- 200 gramm liszt
- 240 milliliter sör
- 2 teáskanál só
- 1 kávéskanál bors
- 1 gerezd fokhagyma
- sütéshez olaj
Elkészítés:
A gombák szárát távolítsuk el, a kalapjukat mossuk, majd hámozzuk meg és vágjuk félbe. Tegyünk 70 gramm lisztet egy tálba, majd forgassuk bele a gombákat, rázzuk le róluk a felesleges lisztet.
Egy másik tálban keverjük össze a maradék lisztet, a sört, a sót, a borsot és az apróra vágott fokhagymát. A gombákat mártsuk bele a tésztába, hogy mindenhol egyenletesen befedje őket.
Egy serpenyőben forrósítsunk olajat. Egyszerre kevés gombát süssünk ki, hogy minden oldaluk rendesen meg tudjon pirulni. Egy papírtörlőre tegyük a megsült gombákat, hogy a felesleges olajat felitassa róluk.