HORTOBÁGYI HÚSOS PALACSINTA

Kategória:
Receptek, Főétel receptek

Cikk írója:
Burjan Ildiko


HORTOBÁGYI HÚSOS PALACSINTA


HORTOBÁGYI HÚSOS PALACSINTA

hhpct

Hozzávalók -4+ személyre:

Pörkölt:

  • 3 fej hagyma
  • 80 dekagramm csirkemellfilé
  • 300 gramm tejföl
  • 1 darab paradicsom
  • 1 darab zöld erős paprika
  • só és bors ízlés szerint
  • 2 teáskanál őrölt pirospaprika
  • kevés olaj

Palacsinta:

  • 25 dekagramm liszt
  • 2 deciliter tej
  • 3 darab tojás
  • 1 csipet 
  • kevés olaj
 

Elkészítés:

Pörkölt:

A megtisztított hagymát finomra vágjuk.

A húst kisebb kockákra vágjuk.

A megmosott paprikát és paradicsomot szintén kis kockákra vágjuk.

A hagymát kevés olajon dinszteljük, majd mikor üveges lett, rászórjuk a pirospaprikát, majd hozzáadjuk a húst. Alapos keverés után sóval és borssal ízesítjük, kicsit pirítjuk, majd a paprika és a paradicsom is a fazékba kerül, felöntjük 200-250 milliliter vízzel, fedő alatt hagyjuk főni 30-35 percig. A tejfölt elkeverjük a pörköltben, majd várunk, míg rottyan egyet. A kész pörköltet leszűrjük, a húshoz pár evőkanál szaftot teszünk, alaposan elkeverjük.

Palacsinta:

A lisztet a tojásokkal és a sóval simára keverjük, a tejet fokozatosan adagoljuk hozzá, illetve körülbelül 2 evőkanál olajat teszünk még a palacsintatésztába. Palacsintasütőben, enyhén olajozva mindkét oldalán megsütjük a palacsintákat.

Tálalás:

A palacsinták belsejébe húst pakolunk, batyuszerűen felhajtjuk őket, a tetejükre öntjük a szaftot, tejföllel tálaljuk.

 

 

 

 

HelyiVilága magazin ajánló

További magazin cikkek »

 

 

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »

 

Helyi szolgáltatók

További helyi szolgáltatók »