Kategória:
Életmód, Élet

Cikk írója:
11 Kerület


TŰZ HA ÉG


Bertalan László:
 ⁃ TŰZ  HA   ÉG
 
Tűz ég.
Valami tűz van a lelkemben, mely izzó parázzsá szunnyad bennem, ha egy láthatatlan kéz a szeretet és fel-felhorgadó közölnivágyás tüzét tápláló faágát kijjebb vonja. Gondolataim forgalomirányítójának ilyenkor az a legfőbb gondja, mely konvojt engedi Elmémen keresztül a szívemig hatolni - végül úgy lesz, hogy Az megy, amelyik serényen az igazságot egy halomba hordja.
 
Fura jószág az igazság -  hiánya fáj, s ha valaki, kit úgy szeretsz, mégis a szemed kőzé mondja - már magad sem tudod, melyik igaz-hazug igaztalanságnak is leszel a bolondja..!
 
Ám jól vigyázz.!
A szeretet és alkotás vágyának a lángja el  ne hamvadjon hát Benned.! Ha Szeretsz, Téged is szeretnek - s ha Nem  -  az Érzés Szívedből akkor se múljon el.!
Irjál új, meg újabb verset, de a reménytelenség Rád lelhet, s úgy érzed, értelmetlen minden mi Él - kezed ökölben, a fejed leszegve Mégy az úton - s Hidd, hogy a Láng Él még Benned.!
 
És egyszerre szép lesz a táj. A Tűz, mi pislákol még Itt Benn, fellobban, s nem fáj a testemben, sőt lelkem melegíti a hajnali ködben, s szívemben a jobbik Énemet hevíti.
Rendes ember leszek tán még Egyszer..!? Nem gondolnám mire a Nap felkel már így lenne - de talán holnapra vagy holnaputánra -  ha addig  jól vigyázok a Rámbízott Lángra...????????❤️????☝️

 

 

 

HelyiVilága magazin ajánló

További magazin cikkek »

 

 

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »

 

Helyi szolgáltatók

További helyi szolgáltatók »