Kategória:
Receptek, Desszert receptek

Cikk írója:
Deákné Rácz Edith


Meggyes kevert


Jómagam sokszor sokféle módon készítem a bögrés alapreceptet.

A napokban, mivel eper szezon van a kertben, ezzel az ízletes gyümölccsel készítettem.

Hozzávalók:

2 egész tojás, 1 vaníliás cukor, 1 sütőpor, 1 bögre cukor, 2 bögre liszt, 1 bögre tej, fél bögre étolaj, egy citrom reszelt héja, leve.

Az anyagokat csomómentesre elkeverjük. A megmosott epret felkockázzuk /ha túl nagyok, ha apróbb szamócánk van azt egészben használjuk fel/.

Egy nagyméretű tepsit kizsírozunk , kilisztezünk, majd beleöntjük a tésztát.

Tetejére rászórjuk az epret / vagy bármilyen más gyümölcsöt, szezontól függően/.

180 fokra előmelegített sütőben, közepes tűznél, kb 35-40 perc alatt készre sütjük!

Sülési próbát végezzünk. Ha nem tapad a fogpiszkálóra a tészta akkor jó.

Ha kihűlt, kockára vágjuk, és porcukorral meghintve tálaljuk!

Jó munkát, és jó étvágyat kívánok ehhez az egyszerű, és fenséges sütihez!

Készíthetjük akár kerek formában is!

Epres kevert süti - Ezt főzd ki!

 

 

Kiemelt ApróHirdetések

További kiemelt ApróHirdetések »

 

HelyiVilága magazin ajánló

További magazin cikkek »

 

 

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »

 

Helyi szolgáltatók

További helyi szolgáltatók »