Kategória:
Receptek, Desszert receptek

Cikk írója:
Szeged HelyiVilága


Sütőtökös pite


Sütőtökös pite (pumpkin pie)

sütőtökös pite, pumpkin pie

 

L

Sütőtökös pite, pumpkin pie hozzávalók:

 

Pite tésztához:

  • 160 g liszt
  • 1/2 teáskanál só
  • 1,5 teáskanál cukor
  • 110 g vaj
  • 3-4 evőkanál jéghideg víz

Töltelékhez:

 
  • 2 db tojás + 1 db tojás sárgája
  • 100 g barna cukor
  • 68 g kristálycukor
  • 1/2 teáskanál só
  • 2 teáskanál fahéj
  • 1 teáskanál őrölt gyömbér
  • 1/4 teáskanál őrölt szerecsendió
  • 1/4 teáskanál őrölt szegfűszeg
  • 1/8 teáskanál őrölt cardamom
  • 1/2 teáskanál reszelt citrom héj
  • 450 g sütőtök püré (sült sütőtök)
  • 360 ml habtejszín

Sütőtökös pite elkészítése:

1.Először a sütőtököt süsd meg. Ehhez darabold fel, távolítsd el a magokat, és 180 fokra előmelegített sütőben süsd 1-1,5 órát, míg meg nem puhul. Ha megsült a sütőtök, vedd ki a sütőből, és hűtsd ki.

2. Készítsd el a sütőtökös pite tésztáját. Ehhez tedd egy tálba a lisztet, cukrot, sót, add hozzá a hideg felkockázott vajat, és morzsold össze a vajat a liszttel. Végül add hozzá a hideg vizet, míg össze nem áll a tészta. Csomagold be fóliába, és tedd a hűtőbe legalább fél órára.

3. Készítsd el a tölteléket a sütőtökös pitéhez. A tojásokat verd habosra a cukrokkal, a sóval és fűszerekkel. Add a tojásos keverékhez a kihűlt sütőtök pürét és keverd simára, végül add a tejszínt is a töltelékhez.

4. Nyújtsd ki a pite tésztáját, és tedd pite sütő tepsi aljára. Öntsd a tésztára a sütőtökös tölteléket.

 

5. Tedd a sütőtökös pitét 220 fokra előmelegített sütőbe, és süsd 15 percig. Ezt követően vedd le a sütő hőmérsékletét 180 fokra, és süsd még 45-55 percig.

6. Vedd ki a megsült sütőtökös pitét a sütőből, és hűtsd ki. A töltelék fel fog púposodni, de ahogy hűl vissza fog ereszkedni.

 

 

 

HelyiVilága magazin ajánló

További magazin cikkek »

 

 

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »

 

Helyi szolgáltatók

További helyi szolgáltatók »