Az év sportos apja Vizi András


Település:
Csongrád megye, Szeged

Kategória:
Életmód, Sport, fittness

Létrehozva:
2019-10-04 19:25:33

Cikk írója:
Halácsi Jenőné


Az év sportos apja Vizi András

Az év sportos apájának választották meg Vizi András szegedi gyermeksebészt.

Az év sportos apájának választották meg Vizi András szegedi gyermeksebészt. Három kisgyermeke és munkája mellett is triatlonozik, heti 4-5 alkalommal szakít időt az edzésekre. Mint mondta, az apaság számára a legfontosabb, ez az elismerés így különösen értékes számára.
 

Az év apáit kereste az Apa ma­­gazin nyár végén. A sportos apa kategóriában szegedi győztest hirdettek: a díjat Vizi András gyermeksebész vehette át. A gyermekklinika egyetemi tanársegéde amellett, hogy fő­­állásban beteg gyerekeket gyó­­gyít és gyermeksport-egészségügyi csapatot működtet, triatlonozik, és nem mellesleg háromgyermekes apaként is helytáll. A versenybe felesége nevezte be – a tudta nélkül.

Jobban megmozgatta, mint az év orvosa díj

– A férjemnek mindennél fontosabb, hogy apaként hogy teljesít. Ez és a sport az, ami a mindennapjait mozgatja, ezért jelöltem az év sportos apájának – mesélte felesége, Vizi-Simon Csilla. Nem szólt azonban róla, hogy benevezte a versenybe, így Vizi András ezt akkor tudta meg, amikor a szervezők azzal hívták: a jelöltek közül a legjobb 5 közé beválasztották.

Kikapcsolódásnak is leggyakrabban a sportot választja a Vizi család. FOTÓ: KUKLIS ISTVÁN

 

– Az év orvosa díjra már többször jelöltek, de valahogy ez a díj annál is jobban megmozgatott. Számomra az apaság a legfontosabb, a sport is aktívan az életem része, a kettő ötvözetével elismerést kapni tehát számomra nagy dolog volt – mesélte a szegedi gyermeksebész.

3 éves kora óta sportol

Vizi András 3 évesen kezdett sportolni, előbb versenyúszó, majd igazolt focista lett. A futást 2012-ben kezdte, 2016 óta pedig triatlonozik. – A munka miatt nem tudok mindennap edzeni, de heti 4-5 alkalommal szakítok rá időt. Hajnalban vagy este, más lehetőség ugyanis nincs – mesélte. Felesége szintén fut, egymást váltják a 4 és fél éves Barnabás, a 2 és fél éves Boldizsár és a féléves Bori mellett.

Nem mondanak le a hobbijukról

– Valószínűleg ettől működik jól a dolog, hiszen egyikünknek sem kell lemondania a hobbijáról. Sokan a család elől menekülnek a sportba, én viszont azt érzem, pont ez tesz jobb apává. Sajnos a kö­­zös sportra ritkán van lehetőségünk, de kikapcsolódásként rendszeresen járunk el biciklizni, futni – mesélte Vizi András.

Forrás: Délmagyar.hu