Tárkonyos csirkeragú leves

Kategória:
Receptek, Főétel receptek

Cikk írója:
Farkas Janosne


Tárkonyos csirkeragú leves


RAGULEVES
Hozzávalók:
· 8 db csirke szárny, vagy 30 dkg sertéslapocka
· 1 vöröshagyma (közepes nagyságú)
· 3-4 nagyobb gerezd fokhagyma
· 1 csokor petrezselyemzöld
· 3 nagy sárgarépa
· 2 nagy petrezselyemgyökér
· 1/4 zeller
· 1/4 karalábé
· 1 zöldpaprika
· 2 db babérlevél
· 2 fakanál liszt
· 1 fakanál zsír
· 1 kávéskanál cukor
· ételízesítő, bors, tárkony

. 1 dl tejszin

 

Elkészítése:
1. A zöldségeket tisztítás után felaprózzuk, a vöröshagymát, petrezselyemzöldet,
fokhagymát apróra vágjuk.
2. 1 fakanál zsíron a zöldségeket pároljuk kb. 10 percig.
3. Rátesszük a lisztet, összekeverjük, majd rátesszük az előre összevágott
vöröshagymát, fokhagymát és petrezselyemzöldet.
4. Felöntjük 2 liter vízzel és beletesszük a húst.
5. Ízesítjük ételízesítővel, cukorral borssal, tárkonnyal.
6. Amikor elkezd forrni a levesünk, állandóan keverni kell mindaddig,
amíg a habja el nem főtt.
7. Utána takarékra rakni és készre főzni (előtte 1 dl tejszínt beleönteni).

 

Jó étvágyat!

 

 

Kiemelt ApróHirdetések

További kiemelt ApróHirdetések »

 

HelyiVilága magazin ajánló

További magazin cikkek »

 

 

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »

 

Helyi szolgáltatók

További helyi szolgáltatók »