Kategória:
Helyi történetek, Helyi történetek

Létrehozva:
2022-06-16 21:58:18

Cikk írója:
Kovács István


jön a hidegfront


Zivatarveszély miatt több nyugati járásra másodfokú riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtök délután. Az érintett területeken a következő órákban olyan heves zivatarok várhatók, amelyeket károkozó szél, jégeső, felhőszakadás kísérhet.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság mindenkitől azt kéri, hogy figyelje a meteorológiai szolgálat riasztásait. A veszélyjelzés szerint Győr-Moson-Sopron és Vas megye járásaira adott ki másodfokú riasztást az Országos Meteorológiai Szolgálat.

-------------------------------------------

5%-os Webkids.hu kupon
A kupon beváltásával 5% kedvezményben részesülsz a Webkids.hu gyerek webáruház történő vásárlás során, rendelési értéktől függetlenül!
TTKIDS05
A kupon akciós termékekre nem érvényes!
-------------------------------------Elsőfokú riasztások várhatók Budapest mellett

 • Pest,
 • Baranya,
 • Bács-Kiskun,
 • Borsod-Abaúj-Zemplén,
 • Fejér,
 • Heves,
 • Jász-Nagykun-Szolnok,
 • Komárom-Esztergom,
 • Nógrád,
 • Somogy,
 • Tolna,
 • Veszprém és
 • Zala megyében.
Lehet, hogy egy kép erről: térkép és , szöveg, amely így szól: „Riasztás és radarkép június 16. 2022.június16.12:00 12:00 FelhÅszakadás Eros Közepes Mérsékelt Gyenge Nagyon gyenge”
 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelzése szerint Győr-Moson-Sopron, Vas és Veszprém megyében a felhőszakadás veszélye miatt is elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Nagyméretű jéggel jön a hidegfront

Északnyugat felől hidegfront érkezik zivatarokkal, amelyek az Alpokalján, az Észak-Dunántúlon rendszerbe szerveződhetnek. Heves zivatarok is várhatók helyenként óránkénti 80-90 kilométeres sebesség feletti szélrohammal, nagyméretű jéggel, felhőszakadással.

A zivatarrendszer este fokozatosan keleti, délkeleti irányba fejlődik, de intenzitása csökkenő tendenciát mutathat. Az esti, késő esti órákban a Dél-Dunántúlra, a főváros térségére, a középső országrészre, az Északi-középhegység fölé átterjedő zivatarokat továbbra is kísérheti intenzív csapadék, viharos szél, jégeső.

Éjszaka, hajnalban kisebb számban, főként a keleti, északkeleti országrészben előfordulnak még zivatarok. A hőmérséklet délután 27 és 32, míg késő este 18 és 25 fok között várható.

este
Fotó: Országos Meteorológiai Szolgálat

Már érkeznek az első cellák

Az Országos Meteorológiai Szolgálat közösségi oldalán is fegyelmeztetett a heves zivatarokra. Mint írták, a narancs figyelmeztető előrejelzés a helyzet függvényében bővülhet.

Egy másik posztjukban azt is közzétették, hogy már érkeznek az első cellák Magyarország felé. 

Lehet, hogy egy kép erről: , szöveg, amely így szól: „Figyelmeztetés zivatarra 2022. 2022.június16 június 16. 00:00 Borsod-Abaij-Zemplén Borsod Abaúj- Zemplén Nógrád Komarom-Esztergom Komärom- sztergom Győr Győr-Moson-Sopron Moson- Sopron Heves Vas szabolcs-Szatmár-Bereg Pest Veszprém Fejer Hajdú-Bihar Bihar Hajdú- Jäsz-Nagykun-Szolnok Zala Somogy Bács- Bács-Kiskun Kiskun Békés Tolna Baranya Csongrád-Csanád Csongrád Zivatar kockázata magas közepes alacsony nagyon alacsony”

Ne parkoljunk fa alá

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) is felhívta a figyelmet arra, hogy mindenki figyelje a meteorológiai szolgálat riasztásait, aki teheti, ne parkoljon a viharos szélben fa alá.

Felhívták a figyelmet rá, hogy abban az esetben, ha leszakadt vezetéket vagy bajba jutott embert látnak, jelezzék a 112-es segélyhívón.

 

 

 

HelyiVilága magazin ajánló

További magazin cikkek »

 

 

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »

 

Helyi szolgáltatók

További helyi szolgáltatók »