BKK: visszakerül a Blaha Lujza téri buszmegálló az eredeti helyére

Kategória:
Helyi történetek, Helyi történetek

Cikk írója:
Kovács István


BKK: visszakerül a Blaha Lujza téri buszmegálló az eredeti helyére


Befejeződött a szegélyépítés és a burkolás a Rákóczi úti járdán és környezetében, ezért péntek 16 órától a Keleti pályaudvar felé tartó buszok megállója visszakerül a végleges helyére a Blaha Lujza téren – tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csütörtökön az MTI-t.A megállóhely visszahelyezése után a Rákóczi úton közlekedő 5-ös, 7-es, 7E, 8E, 108E, 110-es, 110E, 112-es és 133E, valamint 907-es, 907A, 931-es, 931A, 956-os, 973-as, 973A és 990-es autóbuszokra – a Keleti pályaudvar felé – ismét a téren lehet fel- és leszállni – írta a BKK.

A BKK azt javasolja a buszra várakozóknak, hogy fokozottan figyeljék a helyszíni tájékoztatókat vagy kérjék az utaskoordinátorok segítségét. Kitértek arra is, a Blaha Lujza tér felújítása folyamatosan és ütemezetten halad. A csomópont járdafelületein fagymentes időben folytatódik a burkolás. A legnagyobb növénykazettában befejeződött a faültetés, a középsőben pedig elvégzik a talajcserét. A Márkus Emília utcában nekiláttak a burkolatépítésnek. A szökőkutak szerkezete és vízgépészete közben elkészült.

A Blaha Lujza tér felújítása és kapcsolódó fejlesztésként a Somogyi Béla utca korszerűsítése várhatóan jövő év végére készül el. A munkák ideje alatt az Europeum bevásárlóközpont és a Corvin Áruház zavartalanul üzemel. A megközelítést a kialakított gyalogosfolyosók biztosítják, az Europeum autóval a Somogyi Béla utcából nyíló parkolóházból is elérhető – hívták fel a figyelmet.

 

 

Kiemelt ApróHirdetések

További kiemelt ApróHirdetések »

 

HelyiVilága magazin ajánló

További magazin cikkek »

 

 

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »

 

Helyi szolgáltatók

További helyi szolgáltatók »