Kategória:
Egészség, Megelőzés

Cikk írója:
Szeged HelyiVilága


Fehér szőlő


A szépítő fehér szőlő

 A fehér változatosabb lehet, mint gondolnánk. Miben más a fehér a kéknél, vagy a vörösnél? Szín szerinti eltérés a szőlőknél.

 

Valamennyi szőlőfajta fogyasztása kifejezetten ajánlott a nyár végi, őszi szezonban.

A szemrevaló gyümölcs ugyanis kívül-belül jótékony hatással van a testre. Tisztítja a vesét és a vért, erősíti az ideget, fokozza az agy működését, csökkenti a kalóriát, és mindemellett remek választás böjt esetén is. Ha ez még nem lenne elegendő indok a szőlő majszolására, érdemes figyelembe venni a színeket is a választásnál.

 

Miért pont fehér?

A zöldes-sárgás árnyalatú fehér szőlő, vagyis valamennyi világosabb fajta szemekben gazadag fürt különösen jó választásnak bizonyulnak a máj problémáinak kezelésénél, illetve reumától szenvedőknek.  A fehér szőlő a test vizesedése ellen is természetes gyógymódként szolgál. Az ún. vízkór vagy más néven ödéma kialakulása során a szervezet folyadékcseréje felborul, így általában több víz marad a szervezetben, mint amennyinek távoznia kellene. Ezen segíthetünk a fehér szőlő kúrával.

Méregtelítő szépség diéta

Az elsődleges különbség a fehér és a vörös szőlő között, hogy utóbbi nagyobb mennyiségben tartalmaz antioxidánsokat. Ennek ellenére a halványabb színben tündöklő gyümölcs hasonlóan eredményes, ha tisztító-, vagy fogyókúrába szeretnénk kezdeni. Legfőképpen azért remek választás, mivel a benne található vitaminok és tápanyagok biztosítják a vízzel távozó fontos vegyületek pótlását.

Ízlés dolga

Ugyan a fehér szőlő halványabb színe miatt valamivel kevesebb cserzőanyagot és antioxidánst foglal magában, mint sötétebb rokona, csak emiatt mégsem érdemes a vörös szemekre szavazni. Széles választék közül válogathatunk a zöldes-sárgás fürtöknél is, ami egyszerre vonatkozik az ehető, és a borrá erjesztett fehér szőlőre. Mivel egyes típusok csak bizonyos vidéken teremnek meg, érdemes mindig a helyi specialitásokkal kényeztetni az ízlelőbimbóinkat.

 

 

 

HelyiVilága magazin ajánló

További magazin cikkek »

 

 

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »

 

Helyi szolgáltatók

További helyi szolgáltatók »