Kézilabda BL: döntetlent játszott a Pick a Flensburg ellen

Kategória:
Életmód, Sport, fittness

Cikk írója:
Szeged HelyiVilága


Kézilabda BL: döntetlent játszott a Pick a Flensburg ellen


Kézilabda BL: döntetlent játszott a Pick a Flensburg ellen

 

Szerző:

 Tégely József 
 

Radivojevics tizenegy gólja és a szegediek látványos kínai figurái sem volt elég ahhoz, hogy a MOL-Pick Szeged megverje a Flensburgot a férfi kézilabda BL-ben. “Csalódott vagyok, mert nem így készültünk” – értékelte a mérkőzést a Pick beállója, Bánhidi Bence.

A találkozó után Bánhidi Bence értékelte a látottakat a SzegedMA stábjának.

 

60. perc: Bombac talpról vágta a rövidre kilenc méterről, így a szegedi időkérést követően sikerül eggyel meglógni a németektől. Gottfridson pördült le és került a kapu elé, az ő találatával 23-23-ra módosult az állás. Zachariassen a levegőben kapta el Maquedát, a bírók pedig hetessel jutalmazták a manővert. Radivojevics tizenegyedszer is a kapuba talált: 24-23! Jeppsson gólja miatt szakadt meg a szegedi tábor skandálása, ám a Pick támadása alatt állva nézi az egész csarnok a játékot. A kissé ötlettelen játékot Pastor időkérése szakította meg egy perccel a meccs lefújása előtt. Az időkérés után Bánhidi került földre, miközben a kapu mellé lőtte a labdát, a bírók azonban nem fújtak szabálytalanságot. Húsz másodperccel a meccs vége előtt a Flensburg kért időt. Időn túli szabaddobással ért véget a találkozó Maqueda és Golla birkózása után. Jeppsson állt a kilenceshez, ám a szegedi falon nem bírta átdobni. A mérkőzés 24-24-es döntetlennel ért véget. Köszönjük, hogy velünk tartottak!

55. perc: Bánhidi Maqueda passzát váltotta gólra, viszont Johannessen eredményesen tört be a szegedi falon. Bánhidi Johannes Gollán harcol ki hetest, Radivojevics áll a vonalhoz: tíz lövésből tíz gól a szélső mérlege, miközben még éppen a Metallica Enter Sandman című klasszikusa szól. Őt élteti az Újszegedi Sportcsarnok 22-21-es állásnál. Balszerencsésen alakult a németek következő támadása szegedi részről: Johannessen lövése a kapufáról egyenesen Golla kezében landolt, a német beálló pedig Mikler mellett a hálóba dobta a játékszert. Nagyot esik Johannessen miután Henigman az arcához ért, az irányítót egy emberként fütyülte ki az aréna. Johannessen lövése nem talált kaput a támadás végén, labdaszerzés után pedig ziccerből törhetett kapura, Mikler azonban kifogta a lövést. “Ro-li! Ro-li!” – zengi a szegedi publikum. Fontos pontjához ért a mérkőzés öt perccel a vége előtt, Pastor időt is kért. 22-22.

50. perc: Golla góljával ismét a Flensburg vezet 18-19-nél, de nem sokáig: Stepancsics óriási lökete pókhálózta ki a ficakot. A szegediek gyorsan visszaszerezték a labdát, azonban Källman nem tudta bedobni a ziccert. Mikler ellenállhatatlan: Golla lövését fogta meg. Újabb kínai figura után Maqueda ütötte meg magát, a hatoson fetrengett, amikor Radivojevics a szélről ugorva immár kilencedik gólját szerezte. Maqueda mellett betörve Johannessen újabb egyenlítő gólt szerzett: 20-20.

45. perc: Jeppsson átlövését Mikler védte, a labda Bodó kapufáját követően visszakerült a németekhez. Johannessen erőszakos támadása eredménytelennek bizonyult, a túloldalon pedig Bodó vágott újabb kínait. Jöndal góljával kapaszkodott a Flensburg, majd döcögős támadás után Radivojevics nyolcadik gólját szerezte. Glandorf lövése landolt Mikler ölében, a gyors letámadásból a túloldalon nem tudott gólt szerezni a Pick. 18-17.

40. perc: Újra gólt eredményez a Canellas-Bánhidi összjáték, a második félidőben először vezetett kettővel a szegedi csapat 15-13-nál. A Pick két új játékosa, Stepancsics és Radivojevics találták meg egymást, a szélső hetedik gólját szerezte. Jeppsson találata után letámadásból Johannessen szerezte meg sorozatban a második német gólt, ezzel ismét egyenlő az állás 16-16-nál.

35. perc: Stepancsics megszerezte a második félidő első találatát. Az ezt követő szegedi támadásban Radivojevics varázsolta Källman kezébe a labdát, ám a szélső nem tudott gólt szerezni. A svéd szélső ezután begyűjtötte a mérkőzés első két perces kiállítását, Johannessent terítette ki. Jöndal ezután újra egálra alakította a mérkőzés állását. Olajozott támadás után Canellas adott asszisztot Bánhidinek, újra a szegedieké lett az előny. 14-13.

30. perc: Sigurmansson találatával rögtön megduplázta előnyét a Szeged, majd újra hetest kaptak a németek. A büntetőt Steinhauser dobta be Mikler mellett. Luka Stepancsics parádés kínai góljával azonban újra kettőre nőtt a szegediek előnye. Johannes Golla előbb a kapufára vágta, majd elcsente a labdát, végül ziccerből szerzett gólt. A félidő utolsó német támadásában Jeppson szerzett gólt, így alakult 12-12-re az első félidő.

25. perc: Canellas harcolt ki hetest, majd Radivojevics ötödik gólját is megszerezte. A szerb a találkozó ezen pontján valamennyi dobását gólra váltotta. Johannessen először hibázott, Mikler taszította el a lövést. Matej Gaber a német Holger Glandorf ellen harcolt ki hetest, a büntetőt Radivojevics értékesítette ismét. 10-9.

20. perc: Johannessen ötödször is betalált, egyelőre rá nem sikerült megoldást találnia a szegedi védelemnek. Jött a negyedik kínai: Bodó ezúttal a hálóba vágta Canellas passzát. Jurecki vesztette el a labdát, Mikler passzából Källman szökött meg, aki Radivojevicset találta meg az ellenfél térfelén. A szerb higgadtsággal váltotta gólra a ziccert, először vezet a MOL-Pick a találkozón 8-7-nél. A hazai térfélen Mikler került lendületbe, a lengyel Jurecki lövését hárította újra. Nehéz perceken vannak túl a flensburgiak, időkéréssel próbálják kizökkenteni a szegedieket. A rövid szünetet követően először lépett pályára a meccsen a horvát Luka Stepancsics. Ismét Jurecki tört be, a lengyelt Bánhidi állította meg szabálytalanul. Steinhauser ejtette a hálóba, ismét egál. 8-8.

15. perc: Maqueda írta be magát a jegyzőkönyvbe átlövésből, ám gyorsan jött a válasz Michal Jureckitől. Újabb kínai, eddig háromból egy siker: most Maqueda nem tudta átvenni a labdát. A szegediekhez azonban visszakerült a labda, Bodó lövése csattant a felső lécen, sajnos a gólvonalon kívül. Maqueda percei ezek: előbb belemenést harcolt ki Jurecki ellen, majd véleményes védekező faltot harcolt ki, amiért akár hetest is adhattak volna a sporik. A támadás végén a spanyol átlövő volt eredményes, egy góllal közelebb lépett a Pick. Röd kínaija nem sikerült: a norvég átlövő a levegőben pördülve próbált meg figurázni és hát mögött értékesíteni a helyzetet, de túl közel volt Mikler. A bírók hetest ítéltek meg a németeknek: Gottfridson állt a vonalhoz, Mikler pedig kifogta a lövést. A szegediek is megkapták első hetesüket, melyet Radivojevics magabiztosan értékesített. Ezzel egál, 6-6.

10. perc: Mikler Röd lövését fogta ki. A túloldalon Bombac próbálkozott újabb kínaival, ezúttal Bodó volt a passz célpontja, ám a passz túl magasra sikerült. Védekezésben Maqueda nem kapott meg egy belemenést, de Mikler térddel hárította Magnus Joendal lövését. A németek támadását így sem bírták gól nélkül átvészelni a szegediek: Johannessen megszerezte második gólját. Nem kellett sokat várni ahhoz azonban, hogy Bodó keze elsüljön, gyorsan jött az egyenlítő találat és egy sárga is a norvég Rödnek. Johannessen betörésből szerezte meg újra a vezetést a Flensburgnak, majd sikertelen szegedi támadás után ismét a norvég volt eredményes, így léptek meg kettővel a vendégek. A tizedik percben Juan Carlos Pastor kikérte a szegediek első időkérését. 3-5.

5. perc: A találkozót Mikler Roland kezdte a kapuban, a támadásban a Jonas Källman, Bodó Richárd, Dean Bombac, Bánhidi Bence, Jorge Maqueda és Bogdan Radivojevics összeállítás kezdett. Fizikális játékkal indult a találkozó, rögtön a második percben összeszedte a szegediek első sárgáját Bánhidi. A Pick első gólját a szerb Radivojevics szerezte szélről Bombac passza után. Ezután ismét a szélső volt eredményes kínai figurából: Bodó passzával 2-2.

A két csapat eddig négy mérkőzést játszott, eddig 3-1 a magyarok javára. Az előző idényben egy csoportba sorsolták a szegedieket és a német alakulatot: először hazai pályán tudott győzni a Pick, majd idegenben szoros mérkőzésen 30-28-ra kaptak ki.

A német bajnok az idei BL-kiírásban veretlen, ezt a sorozatot szakíthatják meg az eddig a Barcelonát legyőző, majd a PSG-től vereséget elszenvedő szegediek.

A mérkőzés 17.30-kor kezdődik, kövesse a mérkőzés eseményeit szöveges közvetítésünkben!

Forrás:szegedma.hu

 

 

 

 

HelyiVilága magazin ajánló

További magazin cikkek »

 

 

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »

 

Helyi szolgáltatók

További helyi szolgáltatók »