Színes-zöldséges egyben sült fasírt

Kategória:
Receptek, Főétel receptek

Cikk írója:
Szepesiné Deim Judit


Színes-zöldséges egyben sült fasírt


4 adag elkészítéséhez hozzávalók 

  • 50 dkg darált sertéshús
  • 1 közepes db vöröshagyma
  • 1 közepes db sárgarépa
  • 10 dkg zöldborsó
  • 1 db pritaminpaprika
  • 5 dkg csemegekukorica (5 evőkanál)
  • 1 db tojás
  • 5 ek zsemlemorzsa (bőven mért)
  • 1 kk só (vagy ízlés szerint)
  • 1 kk fekete bors (őrölt)
  • 3 dkg vaj
  1. A sárgarépát tisztítás után kisebb kockákra vágjuk, a vöröshagymát finomra aprítjuk, a pritaminpaprikát kisebb darabokra vágjuk. Egy serpenyőbe tesszük a vajat, és a hagymát üvegesre pirítjuk. Majd hozzáadjuk a sárgarépát. Összesütjük, és fedővel letakarva pároljuk kb. 5 percig. Miután levettük a tűzről, beletesszük a zöldborsót.
  2. A darált húshoz adjuk a tojást, a sót, a borsot, a kukoricát, a pritaminpaprikát, a zsemlemorzsát, majd a serpenyőben lévő, hagymás-sárgarépás borsót.
  3. Egy püspökkenyér formát (nálam ez 30x11x7 cm, trapéz alakú) kibélelünk alufóliával, és megkenjük olvasztott vajjal. Ebbe tesszük a húsos masszát, és villával egyenletesen elsimítjuk. A fóliát ráhajtjuk a húsra, és előmelegített sütőbe tesszük (180 C, gázsütő 3-as fokozat). Kb. 45-50 perc alatt készre sütjük.
  4. A formából kivéve egy deszkára tesszük a fasírozottat, és langyosra hűtjük. Szeletelve, tetszőleges körettel és savanyúsággal kínáljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

 

 

 

HelyiVilága magazin ajánló

További magazin cikkek »

 

 

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »

 

Helyi szolgáltatók

További helyi szolgáltatók »