Oktatási intézmények

Település:
Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Vásárosnamény


Babus Jolán Középiskolai Kollégium


Babus Jolán Középiskolai Kollégium

 
Címe: 4800 Vásárosnamény Kossuth út 21.
Intézményvezetõ: Ács Péterné
Telefon: 45/470-552, 45-470-429
Telefax: 45-470-552
E-mail: babusj-koll@freemail.hu
Honlap: www.babusj-koll.ultraweb.hu
Tanulói létszám: 176
Állományi létszám: 19
- ebbõl oktatói létszám: 11
- ebbõl technikai létszám: 8
 
„A kollégium ma is a társadalmi esélyegyenlõtlenségekcsökkentésének motorja, fejlõdése a jövõ záloga.”(Göncz Árpád, a Magyar Köztársaság volt elnöke)Az intézmény legfontosabb adatai, ismertetõi
 
1989 szeptemberétõl mûködik kollégiumunk
Diákjaink száma 180 fõ
Nevelõtestületünk létszáma: 11 fõ
1995-tõl nevünk: Babus Jolán Középiskolai Kollégium
1999-tõl tehetséggondozó részleget mûködtetünk
1999-tõl kollégiumunk a megyei középiskolai kollégiumok bázisintézménye
2002 májusától megkezdtük a COMENIUS I. minõségfejlesztési program kiépítését
2005. évben befejezõdött a kollégium tetõtéri bõvítése, a vizesblokkok korszerûsítése
 
Az intézmény a II. Rákóczi Ferenc Gimnázium és Lónyay Menyhért Szakképzõ és Szakiskola 180 tanulójának ad otthont, biztos hátteret nyújtva tanulmányaik középiskolai folytatásához.Kollégiumunk épülete, berendezése, dekorációja segít jó közérzetünk kialakításában, ezért ennek tudatos tervezése, alakítása mindig kellõ hangsúlyt kapott intézményünk életében.A kollégium szellemi és fizikai környezetével, értékközvetítésével kulturális és mentális hátrányokat pótol, ezzel versenyképessé teheti a kollégiumban élõ fiatalokat.Az intézményrendszer, mint háttér, csökkenti a tudástávolságot a települések között. A kollégiumi nevelés tehát nem csupán a szociális rászorultság, hanem a települési tudástávolság miatt is prevenciós hatású.NevelõtestületA nevelõtestület létszáma 11 fõ, 8 fõ egyetemi, 3 fõiskolai végzettségû pedagógusi képesítéssel rendelkezik. A testületre jellemzõ a stabilitás, a többéves szakmai tapasztalat, a jól szervezett, nyugodt, lelkiismeretes és pontos munkavégzés.A szakos megoszlás gazdag, minden szakterület képviselve van, így a tantestület a felzárkóztató és tehetséggondozó kollégiumi funkciók ellátására alkalmas. Továbbá jó alapot biztosít a széles skálán mozgó intézményi, kollégiumi tevékenységek megszervezése az Országos Kollégiumi Alapprogram elõírásának megvalósításához.
 
TanulóközösségA kollégium szerepe abban áll, hogy a kistelepüléseken élõk és szociálisan hátrányos helyzetû tanulók esélyeit növeljek a tudáshoz való jutásban. A tanulók lehetõséget kapnak a középiskolai tanulmányaik folytatásához. Személyiségfejlesztésük mellett ismereteket szereznek a társas együttélés szabályairól, a közösen végzett munka örömérõl. A tanulók összetétele, létszáma változó. A nyugodt tanulási feltéteke mellett többfunkciójú foglalkozási terem, tanuló, videotárral, folyóiratokkal, kézikönyvekkel, lexikonokkal ellátott szaktanterem, számítógépterem (INTERNET elérési lehetõség) áll a tanulók rendelkezésére. A szabadidõs tevékenységek feltételei is maximálisan biztosítottak. Jól felszerelt stúdióval, kondi, fittnes teremmel, sporteszközökkel, és heti 2 alkalommal a városi sportcsarnok használatával rendelkezünk.
 
Pedagógiai tevékenységünk, szakmai munkánkTevékenységrendszerünk szellemében társadalomképes, integrálja a múlt megõrzendõ értékeit és a mai információrobbanásos világban élõ ifjúság szükségleteit, igényeit.Nevelési követelményeinket a törvényi elõírásoknak megfelelõen tanulói, szülõi, fenntartói elvárásokkal összehangolva, gazdag tevékenységrendszert mûködtetünk.Kollégiumunk sajátos arculata a gazdag szabadidõs programkínálat.
 
Diákkörök, szakkörök teszik színessé szabadidõ-kínálatunkat, ahol mindenki érdeklõdésének megfelelõen vehet részt: diákszínpad, tánc, internet, filmklub, kolirádió, koliújság, önkiszolgáló diákkör, hagyományõrzõ, számítástechnika, dekorációs kör, foci, kézilabda, képzõmûvészet és tehetséggondozó diákkörök.Hagyományos rendezvényeink a Babus Napok, Végvári Játékok, ismerkedési est, mikulás, karácsony, farsang, nõnap, ballagás, pedagógusnap, gyereknap.
 
Bázisintézmény lévén a kialakított szakmai centrumunk megõrzése és fejlesztése a cél, ahol építeni kívánunk a kollégiumokkal kialakult szoros kapcsolatokra, valamint nevelõtestületünk elhivatottságára és magas szintû szakképzettségére.Megyei és országos szintû rendezvényeinkkel, nevelõmunkánk elismert színvonalával hozzájárulunk a város hírnevének öregbítéséhez.
 
 
 
Forrás: https://vasarosnameny.hu

 

 

 

 

 

HelyiVilága Magazin ajánló

További magazin cikkek »

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »

 

Helyi szolgáltatók

További helyi szolgáltatók »