Kulturális intézmények

Település:
Budapest, 12. kerület


Jókai Klub


Cím: 1121 Budapest, Hollós út 5., Tel: +36 1 395 8284, +36 70 334 4468, E-mail: jokaiklub@jokaiklub.com

JÓKAI KLUB

A Svábhegy tetején, a Hollós út 5. szám alatt lévő gyönyörű ősfás parkban álló műemlék jellegű épület 1961 őszétől ad helyet az újjászervezett Jókai Klubnak, amely a főváros legmagasabban fekvő művelődési intézménye. A történeti források szerint az épület 1883‐ban épült, és eredetileg a Kaszab család nyaralója volt. Jelenlegi kialakítását 1987‐ben történt átépítésekor nyerte el. A bővítés nagymértékben növelte a ház befogadó képességét, így az eredeti klub jellegét is inkább egy sokoldalú művelődési ház váltotta fel.
Szakmai tevékenységünk helyszínei: 150 fő befogadóképességű színházterem, egy 20 illetve egy 40 fő befogadására alkalmas galéria, amelyek kiállító teremként is működnek, egy négy helyiségből álló tetőtér és egy kisebb klubhelyiség az épület manzárd részében. Az alagsorban hangstúdió üzemel. Az épület 471 négyzetméter hasznos alapterülettel rendelkezik, ebből 278 négyzetméter hasznosítható közművelődési célokra. A házhoz ősfás park és egy 31 x 15 méteres sportpálya is tartozik. Hétfőtől-péntekig 9-21 óráig, hétvégeken a tanfolyamok és a rendezvények függvényében tartunk nyitva.
Minden korosztály részére kínálunk tanfolyamokat, foglalkozásokat. A legkisebbekről sem feledkezünk meg, számukra indul a Helen Doron módszert alapul vevő, angol nyelvű korai fejlesztés és a csiri-biri foglalkozás, amely apró gyermekeknek szól. Az NTC School Budapest heti rendszerességgel biztosít holland tanmenet szerinti flamand és holland anyanyelvű óvodás és iskola előkészítő foglalkozásokat a Jókai Klubban. A kisiskolások számára is sok lehetőséget kínálunk, az igényeknek megfelelően a mozgáskultúra számos ágát felöleli választékunk. A jazz- és klasszikus balett, ju-jitsu, kobudo, rock and roll, művészi torna, színpadi showtánc, társastánc, zumba, fit-ball gerinctorna mellett a Budapest Musical Iskola is intézményünkben működik. A Gombaismereti Kör is hosszú évek óta nagyon kedvelt tanfolyamunk. Az idősekre is kiemelten gondolunk. Új számítógépes tanfolyamunk nagy népszerűségnek örvend, bridzs és nyugdíjasklubunk is egyre több kerületi érdeklődőnek jelent társaságot és kulturált szórakozási, ismeretszerzési lehetőséget. Mozgásigényükről többek között a meridián torna is gondoskodik. A ház színpada remek koncerthelyszín, elsősorban az igényes jazz és a gyermekkoncertek kedvelői találhatnak itt rendszeresen kedvükre való zenei programokat. Két galériánknak köszönhetően festészeti, grafikai, textil és fotókiállításoknak is helyet biztosítunk havonta megújuló kiállításainkkal.
Koncertjeinkre, irodalmi estjeinkre, kiállításainkra, ismeretterjesztő előadásainkra az igényes szórakozásra vágyókat várjuk. Nagy öröm számunkra, hogy visszatérő törzsvendégeink száma folyamatosan bővül. Évek óta fontos célként tűztük ki magunk elé, hogy egy olyan intézményt szeretnénk megteremteni, amely igényes programokat biztosít minden érdeklődőnek. Olyan nyitott szolgáltató házat, mely értékteremtő és közvetítő, közösségformáló és közösséget szolgáló. A fenti cél elérése érdekében folyamatosan arra törekszünk, hogy rendezvényeink a kerület minél szélesebb rétegeihez szóljanak, hogy kínálatunkból a hegyvidéki polgárok kedvükre valót találjanak.

Cím: 1121 Budapest, Hollós út 5.

Tel: +36 1 395 8284, +36 70 334 4468

E-mail: jokaiklub@jokaiklub.com

Honlap: jokaiklub.com


Forrás: hegyvidek.hu

 

 

 

Kiemelt ApróHirdetések

További kiemelt ApróHirdetések »

 

 

HelyiVilága Magazin ajánló

További magazin cikkek »

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »

 

Helyi szolgáltatók

További helyi szolgáltatók »