Programok / Előadások, bemutatók

Település:
Bács-Kiskun megye, Kiskunmajsa

Kategória:
Előadások, bemutatók


Mesemondók Kistérségi Találkozója a Városi Könyvtárban


Az idei esztendőben is megrendezésre kerül a kecskeméti Katona József Könyvtár által meghirdetett mesemondók találkozója, amely a megye településeiről, kistérségeiből továbbjutó első helyezett versenyzőket várja a megyei találkozóra.

A Kiskunmajsai Kistérség iskoláinak legjobbjai kerültek a járási döntőbe. A versenykiírás szerint az alsó és felső tagozat külön kategóriában induló diákjai mérték össze tudásukat. Gratulálunk minden mesemondónak és felkészítő pedagógusnak, hozzátartozónak! Sok sikert kívánunk a megyei döntőbe jutott diákoknak! Köszönjük az iskoláknak a gyermek- és meseirodalom népszerűsítését, elmélyítését – hagyományápolását. Hiszen:

„A meséket évezredeken keresztül a közösség tartotta életben. Ha az emberek összejöttek, a történetek előbb-utóbb előkerültek. Később aztán minden együtt tűnt el. A mese alapvetően közösségi műfaj. Ha nincs közösség, nincs megtartó erő, nincs közös emlékezet és nincs közös szándék a történetek megőrzésére, akkor ezek el fognak tűnni. Ezért is gondolom, hogy mégiscsak jó, hogy a mesék a gyerekszobába kerültek. Van, aki vigyázzon rájuk. Amikor gyerekeknek mesélek, mindig elmondom nekik, hogy rajtuk múlik, megmaradnak-e a mesék. Persze szerencsére most is vannak felnőtt mesemondók, és egyre több helyen újraéled a mesemondás hagyománya is…” Boldizsár Ildikó – meseterapeuta

Ünneplőben volt minden gyermek és felnőtt . Nagyon szép mesemondások hangzottak el. Az értő közönség mindenkit nagy tapssal jutalmazott. 

Az idei esztendőben az alábbi eredmények születtek: szeretettel gratulálunk minden résztvevőnek és helyezettnek, győzteseknek, különdíjasoknak!

Alsó tagozat:

1. helyezett: Toldi Níla – Szt. László Általános Iskola – Jászszentlászló

2. helyezett: Bencsik Bettina – Szt. Gellért Katolikus Általános Iskola – Kiskunmajsa

3. helyezett: Sándor Áron – – Szt. Gellért Katolikus Általános Iskola – Kiskunmajsa

Különdíj: Lakatos Mendel – Arany János Általános Iskola – Kiskunmajsa

Felső tagozat:

1. helyezett: Péntek Zoé – Arany János Általános Iskola – Kiskunmajsa

2. helyezett: Tisóczki János – Szt.László Általános Iskola – Jászszentlászló

3. helyezett: Ruskó Rebeka – Arany János Általános Iskola – Kiskunmajsa

Különdíj: Bozóki Ábel – Szt.László Általános Iskola – Jászszentlászló

A Kistérségi Mesemondók találkozóját dr. Törökné Kuklis Edit szervező-gyermekkönyvtáros 77-szer mondott varázsigével és meselánccal fűzte a gyerekekkel együtt koszorúvá.

A mesetarisznyát az idei évben a Kistérségi Mesemondók Találkozójáról Péntek Zoé és Toldi Níla vihetik át az – Üveghegyen innen és az Óperenciás tengeren is túl – ahol a Kecskeméti Hírős Város várja mesebeli palotában Bács-Kiskun megye legjobb mesemondóit.

Helyszín: Katona József Megyei Könyvtár

   



 

 

 

Kiemelt ApróHirdetések

További kiemelt ApróHirdetések »

 

 

HelyiVilága Magazin ajánló

További magazin cikkek »

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »

 

Helyi szolgáltatók

További helyi szolgáltatók »