ÖTLETEK KÜLTÉRI ÉTKEZŐ BERENDEZÉSÉRE

Kategória:
Életmód, Élet

Cikk írója:
Kovács István


ÖTLETEK KÜLTÉRI ÉTKEZŐ BERENDEZÉSÉRE


ÖTLETEK KÜLTÉRI ÉTKEZŐ BERENDEZÉSÉRE

A terasz, az erkély vagy egy nagyobb udvar, hatalmas lehetőséget tartogat a legtöbbünk számára. Tavasztól őszig szeretünk a szabadban időt tölteni, pihenni, kikapcsolódni, esetleg csapni egy kellemes grillpartit. Ehhez azonban egy olyan kültéri étkezőre van szükség, ahol mindenkinek van elegendő helye, biztosított a fedett rész, ami megóvja a bútorokat és a vendégeket az esőtől. Ebben a cikkben különféle ötletekkel szolgálunk annak érdekében, hogy minden tökéletes legyen odakint.

Adjunk célt a terasznak!

Nem mindegy, hogy a család csak pihenni, esetleg ünnepelni vagy partit adni is használná a kültéri részt. A formális élettér létrehozása azért is fontos, mert így sokkal lazább és alkalmi hangulatú lesz a környezet. Nem árt azonban, ha már a teraszra is beköltöztetjük a természetet és egy fa étkezőasztallal indítjuk a tervezés folyamatát. Mivel ez a típus natúr, így bármilyen stílusba könnyen beilleszthető, ráadásul sokszor tartósabbak és mutatósabbak mint egy műanyag szett.

Egy tömör mangófa kivitel fekete lábakkal impozáns látványt nyújt a vendégek és a családtagok számára, ahol mindenkinek meglesz a maga helye. Fölé mehet egy szintén fából készült terasztető, így még a téli időszakban sem feltétlenül szükséges mindent a garázsban tárolni. Jó megoldást jelenthet, ha ezt választjuk fókuszpontnak, így ez fogja meghatározni a kültéri étkezőt. A terasz elrendezésének szíveként szolgáló tömörfa bútordarabok igen sokáig bírják majd a mindennapos használatot, ráadásul nyugodtan dekorálhatjuk különféle apróságokkal.

 ------------------

 


----------------------------------------------

Törekedjünk arra, hogy legyen elegendő hely!

Nagyon kellemetlen tud lenni, amikor az asztal körül csak 4-6 szék van, de sokkal több vendéget várunk és nem tudunk honnan előteremteni további ülőhelyeket. Az étkezőszékek olcsón beszerezhetőek, amelyek között bőven akad összecsukható kivitel. Ezek nagy előnye, hogy csak akkor foglalnak helyet, ha szükség van rájuk, máskor viszont kényelmesen elrakhatjuk őket egy sarokba, ahol szinte észre sem lehet venni azokat. Ebből ugyanúgy választható fából készült verzió, viszont akadnak egyéb, igen igényes változatok, amelyek szintén megállják a helyüket a kültéren. Nagy előnyük, hogy akár egy apró erkélyen is jól mutatnak, sokkal otthonosabbá és hangulatosabbá tehetjük velük a külteret. Egy pár világító füzér, pár virág és már kész is a kültéri étkező vagy nappali.

Érdemes azonban ügyelni arra, hogy a leghosszabb bútordarab - ebben az esetben az asztal - lehetőleg a leghosszabb fal mentén helyezkedjen el. Ez nemcsak az összképhez ad hozzá, hanem jóval több szabad teret biztosít a vendégek és a családtagok számára. Persze, ha éppen szükség van további felületre, akkor ki lehet azt onnan húzni egy kicsit és mögé beférnek a székek, így kényelmes és komfortos lesz mindenki számára a kinti étkezés.VIVRE BLACK FRIDAY: Carousel Black Kültéri hintaszék csak 54 990 Ft! - 09.11.2021 | Teasing Banners-----------

 

 

Kiemelt ApróHirdetések

További kiemelt ApróHirdetések »

 

HelyiVilága magazin ajánló

További magazin cikkek »

 

 

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »

 

Helyi szolgáltatók

További helyi szolgáltatók »