Kategória:
Receptek, Vegetáriánus receptek

Cikk írója:
Kecskemét HelyiVilága


Bulgur


Bulgur elkészítése

    1. Egy lábasban forralj fel 720 ml vizet egy fél teáskanál sóval.

 

Bulgur elkészítése 1 - forró víz

A bulgur elkészítéséhez forrald fel a vizet a sóval

 

Ez a mennyiség kb. 4 adagra elegendő. Ha nem súlyra, hanem űrmértékre méred a bulgurt, akkor nagyjából 1 pohár bulgurhoz másfél pohár vizet számolj.

 

 
 
    1. Add hozzá a 400 g bulgurt és keverd el.

 

Bulgur elkészítése 2 - bulgur hozzáadása

Add hozzá a bulgurt

 

Bulgur elkészítése 3 - bulgur vízben

Keverd el és forrald fel

 

    1. Forrald fel egyszer, fedd le és vedd le a tűzről.
    2. Hagyd 20 percig állni, amíg a bulgur megpuhul, és felszívja a folyadékot.
Párolt bulgur lábasban

A bulgur elkészült

  1. A végén keverd át még egyszer, és a párolt bulgur elkészült, tálalásra kész.

Mire jó a bulgur?

A bulgur tulajdonképpen a rizshez vagy a tarhonyához kinézetre nagyon hasonlító, és hasonlóan is elkészíthető köret. Mint láthatod, ráadásul mindkét hagyományos köretnél könnyebben elkészíthető.

Ezen kívül sokkal egészségesebb is. A bulgur általában durumbúzából készül, teljes kiőrlésű gabonának számít, alacsony glikémiás indexszel (48). Vagyis nem dobja meg a vércukorszintet, nem vagy kevésbé okoz fogyókúrázóknak jo-jó effektust. A bulgur további előnyeiről a linkre kattintva olvashatsz.

Párolt bulgur

Szabó Balázs

 

 

 

HelyiVilága magazin ajánló

További magazin cikkek »

 

 

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »

 

Helyi szolgáltatók

További helyi szolgáltatók »