Kategória:
Receptek, Desszert receptek

Cikk írója:
Kecskemét HelyiVilága


Sárgarépás muffin


Sárgarépás muffin

Sárgarépás muffin

 

A sárgarépás muffin elkészítése

    1. A sárgarépát reszeljük le egy kisebb lyukú reszelőn. Az almát főzzük puhára, majd pépesítsük.
    2. A lisztet keverjük össze a szerecsendióval, az őrölt fahéjjal, a reszelt citromhéjjal, a szódabikarbónával, és a sütőporral.
    3. A tojásokat üssük fel egy tálba, majd kézi habverővel kissé verjük fel. Ezután keverjük hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd az olajat, és az almapépet is.
    4. A lisztes keverékhez öntsük hozzá a tojásos-almapépes keveréket, és fakanállal keverjük össze. Amikor már kezd összeállni a massza, adjuk hozzá a reszelt sárgarépát, és keverjük simára.
    5. A muffin formát béleljük ki papírkapszlival, ha szilikonos formát használunk, akkor nem szükséges, majd kanalazzuk bele a masszát.
    6. A muffinokat helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 20-25 percig.
    7. A sütőből kivéve helyezzük rácsra a muffinokat, és hűtsük ki egészen.
    8. Tálalás előtt ízlés szerint kanalazzunk a muffinok tetejére tejszínhabot, és szórjuk meg őrölt fahéjjal.

Jó étvágyat!

Szilágyi Balázs receptje

 

 

 

HelyiVilága magazin ajánló

További magazin cikkek »

 

 

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »

 

Helyi szolgáltatók

További helyi szolgáltatók »