A sárgarépás muffin elkészítése
- A sárgarépát reszeljük le egy kisebb lyukú reszelőn. Az almát főzzük puhára, majd pépesítsük.
- A lisztet keverjük össze a szerecsendióval, az őrölt fahéjjal, a reszelt citromhéjjal, a szódabikarbónával, és a sütőporral.
- A tojásokat üssük fel egy tálba, majd kézi habverővel kissé verjük fel. Ezután keverjük hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd az olajat, és az almapépet is.
- A lisztes keverékhez öntsük hozzá a tojásos-almapépes keveréket, és fakanállal keverjük össze. Amikor már kezd összeállni a massza, adjuk hozzá a reszelt sárgarépát, és keverjük simára.
- A muffin formát béleljük ki papírkapszlival, ha szilikonos formát használunk, akkor nem szükséges, majd kanalazzuk bele a masszát.
- A muffinokat helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 20-25 percig.
- A sütőből kivéve helyezzük rácsra a muffinokat, és hűtsük ki egészen.
- Tálalás előtt ízlés szerint kanalazzunk a muffinok tetejére tejszínhabot, és szórjuk meg őrölt fahéjjal.
Jó étvágyat!
Szilágyi Balázs receptje