Természeti csodák, illúziók

Kategória:
Nagyvilág, Érdekességek

Cikk írója:
Mindszent HelyiVilága


Természeti csodák, illúziók


Megtévesztő természeti csodák, hihetetlen illúziók.

Akármerre is járunk, lépten-nyomon illúziók áldozatai vagyunk, legyen szó reklámokról, divatról, vagy akár természeti jelenségekről. Olyan fantasztikus geológiai képződmények, melyek mint egy jól sikerült varázslat a legfontosabb érzékszervünket csapják be, a látásunkat.

Azt gondolnánk, hogy ilyen térlátáson alapuló átveréseket csak ember tud alkotni, de íme néhány példa, amikor a természet jár túl az eszünkön. Az alábbi fotók a tévedések és megtévesztések, azaz az optikai illúziók lebilincselő világából kínálnak ízelítőt.

1. VÍZ ALATTI VÍZESÉS – MAURITIUS

A természet egyik legnagyobb illúziója, és egyben Mauritius fő látványossága. A sziget délnyugati csücskénél a magasból egy különös illúziót keltő látvány fogad, egy vízalatti vízesés. A leginkább műholdas felvételeken kirajzolódó képződmény igazából csak homok és iszap lerakodás, mely ezt a különleges hatást kelti.

optikai-illuziók-001

optikai-illuziók-002

 2. FOLYÓK ALKOTTA FA MOTÍVUMOK (MEXIKÓ)

A légi felvételen úgy tűnik, mintha egy kiszáradt fa feküdne a hóban, valójában azonban egy folyó kanyarog a mexikói sivatagban.

optikai-illuziók-003

optikai-illuziók-004

3. A FENEKETLEN FORRÁS: JÁKOB KÚTJA

A Texas államban található Wimberely közelében található Jákob kútja egy 4 méter átmérőjű és 10 méter mély természetes karsztforrás, melynek percenkénti vízhozama akár az ezer litert is elérheti. A kút felett húzódó sekély, tiszta víznek köszönhetően teljesen látni lehet, ahogy az óriási lyuk a mélybe veszik. A forrás most is népszerű fürdőhelynek számít és a felette húzódó sziklaszirtről gyakran ugrálnak a kútba a bátrabb fiatalok.

optikai-illuziók-005

optikai-illuziok-12

optikai-illuziok-13

optikai-illuziók-006

Forrás:erdekessegek.hu 

 

 

Kiemelt ApróHirdetések

További kiemelt ApróHirdetések »

 

HelyiVilága magazin ajánló

További magazin cikkek »

 

 

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »

 

Helyi szolgáltatók

További helyi szolgáltatók »