Töltött káposzta
Hozzávalók
-
1 kg darált sertéshús
-
2 közepes fej káposzta
-
40 dkg rizs
-
450 g sűrített paradicsom
-
1 fej nagyobb vöröshagyma
-
ízlés szerint só
-
ízlés szerint bors
-
ízlés szerint pirospaprika
-
1 dl étolaj
Elkészítés
-
A káposzta külső leveleit leszedem, a torzsánál körbevágom és forró vízben kicsit puhítom, közben folyamatosan szedegetem a külső megpuhult leveleket.
-
A darált húst összekeverem a félig megfőzött rizzsel, sóval, borssal.
-
A hagymát kockára vágom, az olajban megdinsztelem, megszórom pirospaprikával és felöntöm vízzel. A káposzta belső kicsi leveleit csíkokra vágom és a hagymához adom.
-
A leszedett káposztalevelekbe töltöm a darált húsos masszát. Feltekerem, végeit betömködöm és az apró káposztára rakosgatom
-
Felöntöm a vízzel hígított paradicsompürével, belenyomom a fokhagymát, sózom a levét. A maradék apró káposztát a tetejére szórom. Lassú tűzön, lefedve főzöm. Úgy 2 óra kell míg megfő, időnként megkóstolom, a lefőtt vizet pótolom. Tejföllel vagy anélkül tálalom. ????
HelyiVilága magazin ajánló
Helyi látnivalók
Helyi Programok / események
További helyi programok / események »
Helyi szolgáltatók