Település:
Budapest, 3. kerület


Óbudai Zsinagóga


Cím: 1036 Budapest, Lajos utca 163., Tel.: +36 30 396 9020, Nyitva tartás: H-P.: 9-14, vasárnap előzetes megbeszélés alapján idegenvezetővel

A FŐVÁROS LEGRÉGEBBI MŰKÖDŐ ZSIDÓ IMAHÁZA

Budapest legrégebbi zsinagógája egyben az újjáéledő magyar zsidó közösség szimbóluma is. Egy olyan hely, ahol a közösség tagjai nem érték be kevesebbel, mint azzal, amit a kerület gazdag történelme diktált számukra: elkezdték újrarajzolni Óbuda zsidó arcát, amely a szocializmus évtizedeitől kezdve csaknem feledésbe merült.

A közös kísérlet eredményeként ma már ismét van hagyományos zsidó élet Óbudán. Az EMIH vezető rabbija, Köves Slomó által vezetett zsinagóga padsorai hétről-hétre megtelnek ismerősökkel és ismeretlenekkel. A köszönések, egymáshoz intézet kérdések itt sohasem az idegenhez, hanem a közös élmény nélkülözhetetlen részeseihez szólnak. Az óbudai zsinagóga nem csupán a helyi hitélet legfontosabb helyszíne, hanem egy élő, nyitott és virágzó közösség.

Héberben a zsinagóga bét kneszet, a gyülekezés háza. Ezért az óbudai zsinagóga mindig nyitva áll a tagjai számára, bármiről legyen is szó. Az EMIH által fenntartott imaház Budapest egyik legfontosabb, gazdag történelemmel bíró zsidó vonatkozású kincse. Szeretnénk, ha ezt az értéket minél többen, és minél közelebről megismernék. Ezért várunk mindenkit, aki szeretné megízlelni, mit jelent a hagyományos zsidóság, milyen egy gyarapodó közösség tagjának lenni. Erre alkalmat adnak a péntek esti szombatfogadások, a szombat délelőtti és a hétköznap reggeli imák, a közös étkezések, tanulások és közösségi programok.

ÓBUDAI ZSINAGÓGA

Cím: 1036 Budapest, Lajos utca 163.
Tel.: +36 30 396 9020
info@obudaizsinagoga.hu

NYITVATARTÁS:
hétfőtől - péntekig 9-14 • szombaton zárva • vasárnap előzetes megbeszélés alapján idegenvezetőnk rendelkezése áll

      

      

      

 

 

 

Kiemelt ApróHirdetések

További kiemelt ApróHirdetések »

 

 

HelyiVilága Magazin ajánló

További magazin cikkek »

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »

 

Helyi szolgáltatók

További helyi szolgáltatók »