Programok / Szabadtéri rendezvények

Település:
Pest megye, Dabas

Kategória:
Szabadtéri rendezvények


Új Tanyacsárda - Felsőlajos


Nyitvatartás febr. 6. - febr. 12.: Jelenleg zárva, nyitás április 1. 11:30

Az Új Tanyacsárda Kecskeméttől 20 km-re (Budapesttől 63 km-re) található, mintegy 50 hektárnyi területen fekszik. Az ideérkező „városlakók” igazán belemerülhetnek a hamisítatlan vidéki atmoszférába: autentikus berendezésének és nem utolsósorban kitűnő konyhájának köszönheti hírnevét a magyar vendéglátásban.

A mesterszakácsok ételspecialitásai mellett - immár hagyományossá váló - gasztronómiai rendezvénysorozattal várjuk itt a vendégeket. Az ünnepekhez, jeles napokhoz kötődően invitáljuk a programokkal színesített (lovasbemutató, ökörsütés, pusztaolimpia) gasztronómiai élvezetekre az érdeklődőket: megrendezzük a „húsvétolást”, „pünkösdölést”, a Szüreti mulatságot, a disznótort és még számtalan más olyan rendezvényt, ahol a kulináris élvezetek kedvelői egészen biztos megtalálják a számításukat.

Vendégeink a híres magyaros ízek mellett a hagyományokat idéző programok közül is választhatnak: a magyaros folklórprogram, a cigány show és a Mizsei Lajos-avató megtekintése érdekes látnivaló a hazai és a külföldi vendégek részére egyaránt. Lovas telepünk lóállománya ma már több, mint 110 lóból áll: a telepen megtalálhatóak a magyar félvér és a lipicai fajták. Ez a lovastelep szintén számtalan lehetőséget rejt magában: lovasbemutató, éjszakai lovas show tábortüzes boszorkánytánccal, a puszta homokbuckái közötti kocsikázás színesíthetik itt a családok programját. A fedett tribünről több százan nézhetik végig a homokos talajú pályán zajló lovasbemutatót, ahol a maradandó élményt nyújtó méneshajtás mellett megcsodálhatják a Pusztaötös bemutatóját, a négyesfogat hajtását, a szamáridomítást, és a csikósok ügyességi feladatait. A csárda területén a vendégek megismerkedhetnek az őshonos magyar állatokkal is: láthatnak itt szürkemarhát, rackajuhot, szamarat, és a baromfiudvaron pulykát, kacsát, gyöngytyúkot.

GPS-koordináták: 47° 3' 11" N
                               19° 30' 21" E

 

 

 

Kiemelt ApróHirdetések

További kiemelt ApróHirdetések »

 

 

HelyiVilága Magazin ajánló

További magazin cikkek »

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »

 

Helyi szolgáltatók

További helyi szolgáltatók »