Általános iskolák

Település:
Budapest, 3. kerület


Bárczi Géza Általános Iskola


Címe: 1039 Budapest, Bárczi Géza utca 2., Telefonszám: 061 243-1509, 061 243-1169

Bemutatkozunk

Iskolánk a békásmegyeri hegyek lábánál, Csillaghegy határában található.
Intézményünket a nyugodt, elfogadó,aktív munkára serkentő légkör jellemzi. Igyekszünk mindent megtenni azért, hogy gyerekek szívesen járjanak iskolába, biztonságban érezzék magukat nálunk, elsajátítsák a megfelelő ismereteket, készségeket, fontos legyen számukra a tanulás, önmaguk megvalósítása.
Kiemelt feladatunk alsó tagozaton az alapkészségek minél hatékonyabb elsajátítása a fokozatosság és a játékos gyermekkor megőrzésével, felső tagozaton tanulóink felkészítése a továbbtanulásra.

Békásmegyer látkép
Békásmegyer látkép

Különösen fontos a tanuláshoz való pozitív hozzáállás, a helyes tanulási szokások, az elmélyült, minőségre törekvő tanulási morál kialakítása. A tanítási órán való differenciált fejlesztéssel különös figyelmet fordítunk a hátránykompenzálásra, a felzárkóztatásra és a tehetséggondozásra. Ezt pedagógusaink magasszintő felkészültsége, szakmai ismerete teszi lehetővé, és az eddigi beiskolázási eredmények mindezt vissza is igazolják.
Nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy a gyerekek szabadidejüket - mind a napköziben, mind a szakkörökön - a lehető legaktívabban töltsék.
Várjuk azokat a szülőket, akik gyermeküket elfogadó közösségben szeretnék tudni, és fontosnak tartják, hogy a gyerekek megfelelő segítséget kapjanak az iskolai munkához, és lényegesnek tartják, hogy az iskola a felhőtlen gyerekkor, az örömszerzés színtere legyen.

Intézményünk egyedi sajátossága: a komplex tehetséggondozás és felzárkóztatás.
A fejlesztés célja, eljuttatni a tanulókat a képességeikhez mért lehető legjobb teljesítmény szintjére a tanulási környezet optimális szervezésével.
A korai tehetséget mutató tanítványainknak rendszeres tehetséggondozó foglalkozásokat tartunk a lehetőségeinkhez képest (pl. órarendbe szervezetten, szakkörökön&).
A részképesség-zavarral küzdő gyerekeket integráltan oktatjuk, normál létszámú osztályokban.
Alsó és felső tagozaton egyaránt fejlesztő pedagógusaink vezetésével egyéni és kiscsoportos képességfejlesztésen vesznek részt.
Első osztálytól a tantervi kereteken belül az anyanyelvet és a matematikát magasabb óraszámban tanítjuk. Harmadik osztálytól biztosítjuk az informatika tantárgy oktatását bontott csoportban.

Nyelvoktatás:
Tanított idegen nyelvek: angol, német.
Az idegen nyelv oktatása a helyi tantervünkben leírtaknak megfelelően 3. évfolyamtól történik. Az első 2 évfolyamon szülői igény esetén szakköri/tanfolyami formában nyílik lehetőség nyelvtanulásra.

Színjátszó szakkör
Színjátszó szakkör
Szakkörök, szabadidős tevékenységek
Iskolánkban nagy hangsúlyt fektetünk a délutáni szabadidő hasznos eltöltésére. Alsó tagozaton a napközis foglalkozás keretében a tanítók változatos programokat biztosítanak a gyerekeknek (kézműves, kulturális, sportfoglalkozások, játéktanítás, könyvtár-és színházlátogatás). A nyolc év során délutánonként az igényekhez igazodva és a lehetőségekhez mérten változatos szakköröket és egyéb foglalkozásokat biztosítunk.
Az igényeknek és lehetőségeknek megfelelően a következő szakköröket szervezzük: néptánc, modern tánc, színjátszó, drámajáték,csillagászat, környezetvédelem, újságíró, énekkar, kézmőves, rajz, filmklub, ECDL (7-8. évf.), sportkörök. Önköltséges lehetőségek: tőzzománc, úszás,asztalitenisz, akrobatikus rock and roll, divattánc, aikido, judo, kosárlabda, zenei oktatás.

Napközi, tanulószoba, étkezés, ügyelet:
Az alsó és felső tagozaton is igény szerint minden gyermeknek biztosítani tudjuk az étkezést, a napközis ellátást 16:30-igés felső tagozaton a tanulószobát 13:00-16:00-ig.
Előzetes igényfelmérés alapján pedagógusfelügyelettel ügyeletet biztosítunk,
reggel: 6:30-7:45-ig és délután:16:30-17:30-ig.

Hagyományőrző programjaink:
Nevelő-oktató munkánk fontos szerepet szán a meglévő hagyományok ápolására: Bográcsfesztivál, szüreti bál, Márton napi vigasságok, Luca napi vásár, karácsonyi mősor (szülőknek, óvodásoknak), Iskolanap, farsang, Bárczi Gála, témahét, intenzív hét, tanulmányi kirándulás, erdei iskola, nyári napközis tábor.
Bárczi Gála
Bárczi Gála

Címe: 1039 Budapest, Bárczi Géza utca 2.
Telefonszám: 243-1509, 243-1169
Fax: 453-2039
E-mail: iskola@barczialtisk.hu
Oktatási azonosító: 034827

 

Forrás: barczialtisk.hu

 

 

 

Kiemelt ApróHirdetések

További kiemelt ApróHirdetések »

 

 

HelyiVilága Magazin ajánló

További magazin cikkek »

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »

 

Helyi szolgáltatók

További helyi szolgáltatók »