Cékla télire
Itt az ideje a répa félék felszedésének.
Nálunk a cékla volt soros a héten.
Ahol van megfelelő pince (tároló helyiség), ott sokáig eltartható.
Jómagam más módját választottam az eltartásnak.
Cékla saláta ahogy én készítettem:
Megmostam alaposan a céklákat, majd megtisztítottam, és vékony szeletekre vágtam.
Ezután feltettem főni, 1 evőkanál sóval. Amikor már megfőtt a cékla, tettem hozzá, 30 dkg cukrot (izlés szerint módosítható), és 3 dl 10%-os ecetet.
Literenként pedig egy kis kávés kanál nátrium benzonátot.
Amikor kihült, hidegen üvegekbe töltöttem, úgy hogy a cékla saláta rétegekre szeletelt , tisztított vöröshagyma szeleteket raktam. Egy üvegnél két sor hagymát tettem.
(cékla-hagyma-cékla-hagyma-cékla)
Ezután lekötöttem, fóliával+fém tetővel, és azóta a spájzba pihen a fogyasztásig.
Egyébként a vöröshagyma nálunk az egyik legfontosabb növény.
A leghatásosabb természetes antibiotikumok egyike.
Ha így fogyasztjuk, az ecet elveszi az intenzív illatát!
Jó étvágyat!
HelyiVilága magazin ajánló
Helyi látnivalók
Helyi Programok / események
További helyi programok / események »
Helyi szolgáltatók