Kategória:
Receptek, Vegetáriánus receptek

Cikk írója:
Deákné Rácz Edith


Cékla télire


Itt az ideje a répa félék felszedésének.

Nálunk a cékla volt soros a héten.

Ahol van megfelelő pince (tároló helyiség), ott sokáig eltartható.

Jómagam más módját választottam az eltartásnak.

Cékla saláta ahogy én készítettem:

Megmostam alaposan a céklákat, majd megtisztítottam, és vékony szeletekre vágtam.

Ezután feltettem főni, 1 evőkanál sóval. Amikor már megfőtt a cékla, tettem hozzá, 30 dkg cukrot (izlés szerint módosítható), és 3 dl 10%-os ecetet.

Literenként pedig egy kis kávés kanál nátrium benzonátot.

Amikor kihült, hidegen üvegekbe töltöttem, úgy hogy a cékla saláta rétegekre szeletelt , tisztított vöröshagyma szeleteket raktam. Egy üvegnél két sor hagymát tettem.

(cékla-hagyma-cékla-hagyma-cékla)

Ezután lekötöttem, fóliával+fém tetővel, és azóta a spájzba pihen a fogyasztásig.

Egyébként a vöröshagyma nálunk az egyik legfontosabb növény.

A leghatásosabb természetes antibiotikumok egyike.

Ha így fogyasztjuk, az ecet elveszi az intenzív illatát!

Jó étvágyat!

 

 

 

HelyiVilága magazin ajánló

További magazin cikkek »

 

 

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »

 

Helyi szolgáltatók

További helyi szolgáltatók »