Programok / Szabadtéri rendezvények

Település:
Bács-Kiskun megye, Kiskunmajsa

Kategória:
Szabadtéri rendezvények

Létrehozva:
2020-08-20 13:59:37


Elmarad a Majsa Napok rendezvénysorozat!


Tisztelt Kiskunmajsaiak! Kényszerű döntést kellett hozni a szeptember 2-6. közötti Majsa Napok rendezvénysorozatról, amit a folyamatosan romló járványügyi helyzetre tekintettel, nem rendez meg városunk.

A több, kisebb helyszínre tervezett programok elkészültek és azt is tudjuk, hogy milyen komoly várakozás előzte meg a már meghirdetett koncerteket, kiállításokat, bemutatókat.

A döntés előtt egyeztettem a Helyi Védelmi Bizottság tagjaival, a járványügyi- és kórházi szakemberekkel és kikértem az Operatív Törzs állásfoglalását is a rendezvénnyel kapcsolatban.

Az elmúlt napokban Bács-Kiskun megyében is emelkedett a diagnosztizált koronavírus fertőzöttek száma. Az új fertőzések arra figyelmeztetnek, hogy reális veszélye van a járvány megjelenésének, ezért továbbra is fenn kell tartani a közösséget óvó és védő intézkedéseket, mérsékelni kell a közvetlen kapcsolatok lehetőségét. Az Operatív Törzs augusztus 19-én született ajánlása szerint: a nagy létszámú rendezvények megtartása járványügyi szempontból nem támogatható.

A város vezetésének legfontosabb feladata az emberi élet védelme. Mérlegelve az egészségügyi ajánlásokat, kockázatokat, körültekintően és a lakosság védelmében hoztam meg a végső döntést, a Helyi Védelmi Bizottság vezetőjeként is a Majsa Napokról.

Kiskunmajsán továbbra is nagy az igény a kulturális, a kikapcsolódást szolgáló rendezvényekre, ezért arra kértem a Konecsni György Művelődési Központ vezetőjét, hogy az elkövetkező időben több, kisebb „teraszrendezvénnyel” színesítsék a város kulturális életét.

Kiskunmajsa, 2020. augusztus 19.

Tisztelettel: Patkós Zsolt, polgármester

 

 

 

 

 

HelyiVilága Magazin ajánló

További magazin cikkek »

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »

 

Helyi szolgáltatók

További helyi szolgáltatók »