Kulturális intézmények

Település:
Budapest, 23. kerület


Fedák Sári Színház


Fedák Sári Színház

1238 Budapest, Hősök tere 21. | +36-1-409-7249, +36-1-279-6426 | http://www.fedakszinhaz.hu
 
 
 

A Fedák Sári Színház 2012-ben alakult, Osvát Magda és Sárkány Krisztián alapító tag segítségével. Az akkor még színtársulatként működni kezdő csoport olyan diákok és felnőttek összefogásának eredménye, akiket mindig egy és ugyanazon cél vezérelt: a színház, az ének, a tánc, és a játék szeretete. Több kisebb gálaműsor készült az első év alatt, de az első nagy lendületet a 2013-as év őszén bemutatott Kálmán Imre Emlékgála hozta, melyben nem csak énekesek, tánckar és komoly vendégművészek is felléptek. A társulat ezután, már úgy gondolta, hogy valami nagyobb falattal szeretne megbírkózni. Jöttek a már prózával egybekötött műsorok, mely megsokszorozta a nézők létszámát. A társulat vezetője, Sárkány Krisztián – aki ma már, mint igazgató és rendező – még többet szeretett volna, egy komplett színdarabot. 2014 tavaszán Kerekes Károllyal - aki ma is oszlopos tagja a színháznak – a társulatra formálták Kálmán Imre: Csárdáskirálynő című darabját, mely meghozta az igazi áttörést. A nagyoperett teltházzal került bemutatásra Soroksáron. Az ER-Press Kft. vezetője, Sárkány Erika akkor látta először a teljes csapatot a színen és rögtön beleszerelmesedett. A mai két vezető akkor ismerte meg egymást, tehát mondhatjuk, hogy a társulatot a Csárdáskirálynő tette színházzá. Mára már elköltözött önálló helyére, melyet Soroksáron a régi Otthon Filmszínházban találtak meg.

Az épület a város polgárainak áldozatkészsége, a Katolikus egyház adományozásában és az akkori vezetésnek köszönhetően 1925-ben nyitotta ki kaput, mint Mária Kongregációs Otthon. Pár év után az intézményt államosították, majd filmszínházat csináltak belőle. Ekkor nyerte el mai arculatát, mely több átalakítás, bontás után is megtartotta a díszített, színházias formáját. Színpadán, mely többször átalakítottak rengeteg színdarabot rendeztek már, viszont az 1970-80-as években a mozi bezárásával az is megszűnt. Az épület elkezdett lepusztulni, és ezután az 1990-es években az állam visszaadta az egyház tulajdonába. 2006-ban egy soroksári polgár segítségével, támogatásával megkezdődött az intézmény felújítása, részleges átalakítása. Az üzemeltetés viszont nem járt sikerrel, pár év múlva ismét csak néhány egyházi program került megtartásra, tehát újra becsukta kapuit.

 

2016 januárjában egy új időszámítás indult el a ház életében. A színház ekkor írta alá az üzemeltetési szerződést és attól a pillanattól kezdve talált a Fedák Sári Színház otthonra a régi „Otthonban” és működik azóta is Sárkány Krisztián színigazgató és Sárkány Erika marketingvezető keze alatt. Az színház ma már teljes operett darabokat, gálaműsorokat, a 2017/18-as évadban prózai komolyműveket és musicaleket is bemutat. Társulatának létszáma megnőtt és minden korosztály megtalálható benne, így jól megy a közös munka.

Reméljük, hogy a következő években mindig valami újítással tudjuk vonzóbbá tenni Soroksár színházát.

 

Nyitvatartás:

Hétfő 08.00 – 21.00
Kedd 08.00 – 21.00
Szerda 08.00 – 21.00
Csütörtök 08.00 – 21.00
Péntek 08.00 – 21.00
Szombat 09.00 – 15.00
Vasárnap 13.00 – 20.00

A színház nyitvatartása esetenként változhat az előadások rendje szerint.

Jegypénztár nyitvatartása: Hétfő - Péntek: 10.00-18.00 Szombat - Vasárnap: előadásoktól függően a kezdés előtt 1 órával Telefon: 279-64-26

További információk:

Parkolás: utcán ingyenes
Wifi: ingyenes
 
 
 

Kapcsolat:

Kapcsolattartó: Sárkány Krisztián, igazgató, Sárkány Erika, marketingvezető
Telefon: +36-1-409-7249, +36-1-279-6426
Email: fedak.szinhaz@gmail.com
Honlap: http://www.fedakszinhaz.hu
 
 
 
 
Forrás: https://23.kerulet.ittlakunk.hu/holmi/kultura-szorakozas/fedak-sari-szinhaz

 

 

 

 

 

HelyiVilága Magazin ajánló

További magazin cikkek »

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »

 

Helyi szolgáltatók

További helyi szolgáltatók »