HORTOBÁGYI HÚSOS PALACSINTA
HORTOBÁGYI HÚSOS PALACSINTA
Hozzávalók -4+ személyre:
Pörkölt:
- 3 fej hagyma
- 80 dekagramm csirkemellfilé
- 300 gramm tejföl
- 1 darab paradicsom
- 1 darab zöld erős paprika
- só és bors ízlés szerint
- 2 teáskanál őrölt pirospaprika
- kevés olaj
Palacsinta:
- 25 dekagramm liszt
- 2 deciliter tej
- 3 darab tojás
- 1 csipet só
- kevés olaj
Elkészítés:
Pörkölt:
A megtisztított hagymát finomra vágjuk.
A húst kisebb kockákra vágjuk.
A megmosott paprikát és paradicsomot szintén kis kockákra vágjuk.
A hagymát kevés olajon dinszteljük, majd mikor üveges lett, rászórjuk a pirospaprikát, majd hozzáadjuk a húst. Alapos keverés után sóval és borssal ízesítjük, kicsit pirítjuk, majd a paprika és a paradicsom is a fazékba kerül, felöntjük 200-250 milliliter vízzel, fedő alatt hagyjuk főni 30-35 percig. A tejfölt elkeverjük a pörköltben, majd várunk, míg rottyan egyet. A kész pörköltet leszűrjük, a húshoz pár evőkanál szaftot teszünk, alaposan elkeverjük.
Palacsinta:
A lisztet a tojásokkal és a sóval simára keverjük, a tejet fokozatosan adagoljuk hozzá, illetve körülbelül 2 evőkanál olajat teszünk még a palacsintatésztába. Palacsintasütőben, enyhén olajozva mindkét oldalán megsütjük a palacsintákat.
Tálalás:
A palacsinták belsejébe húst pakolunk, batyuszerűen felhajtjuk őket, a tetejükre öntjük a szaftot, tejföllel tálaljuk.
HelyiVilága magazin ajánló
Helyi látnivalók
Helyi Programok / események
További helyi programok / események »
Helyi szolgáltatók