Település:
Jász-Nagykun-Szolnok megye, Cserkeszőlő


Gyógyhely lett Cserkeszőlő – díjnyertes fürdő környéke viselheti a címet


serkeszőlő Gyógyhely. Ezt az elnevezést használhatja ezentúl a Jász-Nagykun-Szolnok megyei község. A település gyógyfürdője, valamint annak környéke már a harmincegyedik gyógyhely hazánkban. A Cserkeszőlő Fürdő és Gyógyászati Központ és környéke gyógyhellyé minősítéséről szóló fontos hírt a település alpolgármestere tette közzé Facebook oldalán. Illési Sándor József az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) határozatán kívül megosztotta a gyógyhely határait ábrázoló térképet is.


Elkészült a fürdő új, minden igényt kielégítő, elegáns egészségügyi centruma és 2003-ban a kilencedik 250m2 vízfelületű gyógymedencéje is, mely könnyű szerkezetes tetővel befedésre is került, valamint a téli időszakban zárt, fűtött folyosóval kapcsolódik össze az új egészségügyi centrum épületével. A korábban már meglévő kezelések (tangentor, fizioterápia, gyógymasszázs, finn szauna, pedikűr-manikűr) mellett a gyógyulni vágyók igénybe vehetik a háromszemélyes súlyfürdőt, a szénsavas kádfürdőt, a négy rekeszes galvánkezelést, a szoláriumot, valamint részt vehetnek a gyógytorna foglalkozásokon is. A cserkeszőlői gyógycentrumban a legmodernebb,  európai uniós szabványoknak megfelelő berendezésekkel végzi a gyógyító munkát a három szakorvosból és 15 szakápolóból álló magasan képzett szakszemélyzet.

A legújabb szabadtéri medence a 275 köbméteres és 250 négyzetméter felületű, feszített víztükrű gyógymedence, melyet élményelemek gazdagítanak: hát- és válldögönyöző, talpmasszírozó és pezsgőfürdő. A beruházás 45 millió forintjába került a cserkeszőlői önkormányzatnak, a medencét a hivatal saját közhasznú társasága építette.


Az új élménymedence nemcsak a gyógyulni, pihenni vágyó idősebbeket vonzza a fürdőbe, hanem a fiatalabb generációkat is. 2004 nyarának a végén átadták a kétpályás – pályánként 33m hosszú – ponyvacsúszdát, amely a maga nemében Európában is egyedülálló. Ehhez kapcsolódik a homokfoci, a homokröplabda és lábtenisz pálya is. Felújították a gyermekmedencét és megépült egy 25 x 12,5 m-es tanmedence. Közvetlen szomszédságukban van az új női-férfi zuhanyozó, WC, öltözőegység. 2003 tavaszára készült el a hullámfürdő, valamint egy másik öltöző és vizesblokk egység.

 
A fürdőben télen 3 db különböző hőfokú fedett ülőmedence és egy úszómedence biztosítja a vendégek felüdülését. Az újonnan épített egészségügyi centrum épületében van a gyógyászati egység, ahová mind orvosi beutalóval, mind egyénileg érkezhetnek a gyógyulni vágyó bel-, és külföldi vendégekk.


A 4,6 hektár területen fekvő gyógy- és strandfürdőhöz kapcsolódnak vendéglátóipari egységek, ahol hideg-meleg ételeket, italokat szolgálnak fel, valamint egy automata tekepálya és minigolf pálya várja a vendégeket.


A fürdőhöz közvetlen átjárással csatlakozik a három csillagos Termál Kemping, a Touring Hotel és az Aqua-Lux Wellness Hotel.


Nagyra törő terveinknek megfelelően a "Cserkeszőlői Termál és Gyógyfürdő Építés" projekt keretén belül a 2009. október 02. és 2010. november 30. közötti időszakban megépült legújabb fürdő-attrakciónk, a fedett fürdőkomplexum, mely szolgáltatásaival, azoknak minőségével mindenben felveszi a versenyt a hazai és nemzetközi versenytársakkal.

 
Az elmúlt időszakok megfeszített munkájának és az elvégzett, valamint a tervezett fejlesztéseknek is köszönhetően a fürdőnkbe látogatók száma évről évre nő. 2003-ban a község fürdője csaknem 700 ezer vendéget fogadott, közülük a legtöbben visszatérő nyaralók. Évről évre egyre több igényes külföldi vendég – elsősorban német, holland és lengyel turista – érkezik a községbe, hogy színvonalas hotelben, kempingben, vagy éppen saját nyaralójában élvezze a felhőtlen kikapcsolódást.

Gyógyhely lett Cserkeszőlő – díjnyertes fürdő környéke viselheti a címet

 

 

 

Kiemelt ApróHirdetések

További kiemelt ApróHirdetések »

 

 

HelyiVilága Magazin ajánló

További magazin cikkek »

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »

 

Helyi szolgáltatók

További helyi szolgáltatók »