Oktatási intézmények

Település:
Budapest, 19. kerület


Kispesti Károlyi Mihály Magyar-Spanyol Tannyelvű Gimnázium


Kispesti Károlyi Mihály Magyar-Spanyol Tannyelvű Gimnázium

1191 Budapest, Simonyi Zsigmond u. 33. | +36-1-282-9846/Porta, +36-1-282-9390/Titkárság | http://www.karolyigimnazium.hu
 
 

Az iskola 1987-ben nyitotta meg kapuit. A magyar-spanyol kéttannyelvű oktatás 1988-ban 72 diákkal, két csoportban indult. A következő tanévtől kezdve a két tanítási nyelvű csoportok száma egyre nőtt, míg 1999-ben a gimnázium áttért a teljes kéttannyelvű képzésre. Jelenleg évfolyamonként 3 osztályban, összesen 15 csoportban a diákok matematikát, fizikát, történelmet és földrajzot tanulnak magyarul és spanyolul. Ma már az iskola hivatkozási alap más magyarországi nagyvárosoknak is, ahol a kéttannyelvű képzési programhoz kívánnak csatlakozni. A gimnáziumban naponta ötszázan két nyelven beszélgetnek és tanulnak, megfelelve ily módon a jelenkori társadalom legnagyobb kihívásának.

A spanyol Oktatási Minisztériummal folyamatos a munkakapcsolat: a gimnáziumban hat spanyol anyanyelvű tanár oktat, az iskola rendszeres anyagi támogatást kap az oktatási anyag beszerzésére, részt vesz a "Tragaluz" elnevezésű színházi projektben, színházi találkozókat szervez, és csatlakozott a Comenius európai uniós programhoz is. A középiskolai kétszintű érettségi programban szereplő elméleti tárgyakból emelt szintű képzés folyik, a magyar Oktatási Minisztérium új alaptantervének megfelelően.

 
 

További információk:

Parkolás: utcán ingyenes

Kapcsolat:

Telefon: +36-1-282-9846/Porta, +36-1-282-9390/Titkárság
Email: karolyi@karolyigimnazium.sulinet.hu
Honlap: http://www.karolyigimnazium.hu
 
 
 
 
 
Forrás: https://19.kerulet.ittlakunk.hu/holmi/oktatas/kispesti-karolyi-mihaly-magyar-spanyol-tannyelvu-gimnazium

 

 

 

 

 

HelyiVilága Magazin ajánló

További magazin cikkek »

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »

 

Helyi szolgáltatók

További helyi szolgáltatók »