Általános iskolák

Település:
Csongrád megye, Mindszent

Létrehozva:
2019-09-27 19:59:42


Központi Általános iskola Mindszent


1952 – A belterületi iskola elnevezése Központi Általános Iskolára változott

Iskolánk története

A Központi Általános Iskola története

 

1952 – A belterületi iskola elnevezése Központi Általános Iskolára változott

1952/53 – Dolgozók általános iskolája indul, mely nagyban hozzájárul az írástudatlanság csökkentéséhez.

1958 – Kisegítő iskolai csoport oktatása indul, mely kis létszámmal a mai napig működik

1963/65 – Négy tantermes gimnázium épül, mely azonban nem tudja felvenni a versenyt a környező városok középiskoláival, s csak 1968-ig működik. A gimnáziumi oktatás megszűnésével az általános iskola kapja meg az épületet, ami hozzájárul az általános iskolai zsúfoltság megszűnéséhez. Ettől az időtől megszűnt a délutáni tanítás a Központi Általános Iskolában. Az 1963-as tanterv bevezetésével, majd az ezt követő tantervi reformokkkal javultak az oktatás feltételei. Nagy beruházások nem történtek, azonban kisebb bővítésekkel , átalakításokkal politechnikai műhely, később technika terem, iskolai könyvtár, napközis konyha kialakítására került sor.

1983 – Megalakul az Iskolaszöveti csoport a Mindszenti ÁFÉSZ támogatásával. 10 éven keresztül országosan is kiemelkedő sikerrel működik.

1986 – Sportcsarnok épül a Központi Általános Iskolában, mely az iskolai testnevelésen túl a lakossági igényeket is kielégíti.

1994 – Nagy sikerrel megrendezzük az első jótékonysági bálat s ezzel egy időben létrejön az Iskolabarát Alapítvány. Ezek bevételéből az eltelt 10 évben számos nagyon hasznos tevékenység, szabadidős program támogatására és a tárgyi feltételek javítására nyílt lehetőség. Többek között sikerült felújítani az iskolaudvari sportpályákat, lehetővé vált a klubszoba kialakítása, számítógépek vásárlása, a könyvtár állományának bővítése, a gyakorlókert mintakertté alakítása és fásítása, a tehetséges gyermekek versenyeken való indítása, a lányiskola udvarán fajátszótér létrehozása, a hátrányos helyzetű gyermekek táborozásának támogatása, az iskolahét programjainak támogatása, stb.

1994 -Speciális szakiskolai képzés indul, mely három tanéven át működik.

1998/99 -1. és 7. évfolyamon elindul a NAT és elkészül a Pedagógiai Programunk

2000 – A „gimnázium” épületében lévő volt szolgálati lakásban berendezzük az új informatika termet és beköltözik az udvari faházból az iskolai könyvtár is.

2001 – Pályázaton nyert pénzből 15 új számítógéppel gazdagodott az informatika terem

2001/2002 -1. és 5. évfolyamon helyi tanterv bevezetése

2003. július 1-jén újra összevonásra kerül a két iskola, és a Dózsa-telepi rész telephelyként működik tovább, közös igazgatás alatt. Az iskola új neve: Mindszenti Általános Iskola

2003 – Hartheimi diákcsereprogram kezdete

2003/2004 – 1. és 5. évfolyamon elindul a 10/2003.(IV.28.)OM rendelet alapján történő tananyag csökkentését figyelembe vevő Kerettanterv

 

Forrás:mindszentiiskola.hu

 

 

 

Kiemelt ApróHirdetések

További kiemelt ApróHirdetések »

 

 

HelyiVilága Magazin ajánló

További magazin cikkek »

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »

 

Helyi szolgáltatók

További helyi szolgáltatók »