Kategória:
Receptek, Desszert receptek

Cikk írója:
Orbán Anita


Diós kosárkák


Hozzávalók:

-Tészta:

  • 40.dkg.liszt
  • 20-dkg.margarin
  • 10.dkg.cukor
  • 3.tojás sárgája
  • 3.kanál tejfől
  • 1.cs.sütőpor
  • 1.cs.van.cukor

-Töltelék:

  • 20.dkg.porcukor
  • 20.dkg.dió
  • 1.ü.barack lekvár
  • 3.tojásfehérje habja
elkészítés
  1. A tészta hozzávalóit összevegyítjük és rugalmas tésztát gyúrunk belőle.
  2. Lisztezett deszkán 2-3 mm vastagra nyújtjuk, és a kivajazott kosárformákat kibéleljük vele. (Nekem ilyenem nincs, úgyhogy tökéletesen megfelelt a muffinsütőf is.)
  3. A tésztával bélelt kosárkák aljára 1-1 kiskanálnyi lekvárt teszünk, majd erre halmozzuk a tölteléket. A töltelékhez a cukrozatlan darált diót összekeverjük a porcukorral (a cukrozottat már nem kell tovább édesíteni), és hozzáadjuk a keményre felvert tojásfehérjét.
  4. 190°C-ra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük, majd ha kihűlt, kiemeljük a formákból

 

 

 

HelyiVilága magazin ajánló

További magazin cikkek »

 

 

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »

 

Helyi szolgáltatók

További helyi szolgáltatók »