Programok / Családoknak, gyerekeknek

Település:
Baranya megye, Pécs

Kategória:
Családoknak, gyerekeknek


Pannon Filharmonikusok - Babzsák koncert II. 0-3 éveseknek


október 22. (kedd) 16:00 Helyszín: Kodály Központ, Breuer Marcell sétány 4. Szervező: Pannon Filharmonikusok

A bölcsisek és tipegők számára a Babzsák sorozatunk nyújt olyan zenei élményt, amely a közös daléneklésen, mondókázáson keresztül juttatja el a piciket a vonós kamaraegyüttes játékának hol ritmusban gazdag, hol pedig elandalító élményéhez.

Wolfgang Amadeus Mozart: G-dúr vonósnégyes K.80

Jegyárak: gyermek 1190 Ft, kísérő 1000 Ft. 
A foglalkozáson a szülők kísérőjeggyel vehetnek részt, mely jegyek kuponként beválthatók a zenekar felnőtteknek szóló hangversenyeire történő jegyvásárlás esetén.

A sorozat állandó közreműködői:
Buborék Kvartett, Hrubi Zsuzsanna – zeneterapeuta​

A Pannon Filharmonikusok újszülött kortól hároméves korig várja az érdeklődő gyerekeket és szülőket szeptembertől ismét havonta egy alkalommal. A zenekar négy tagja és egy zenepedagógus gondoskodik a meghitt hangulatról és a színvonalas komolyzenei élményről. Herczeg Nóra gordonkaművész, a tavalyi év közönségdíjas muzsikusa négy éve közreműködője a Babzsák művészeti projektnek. Az ő ajánlásával várjuk szeretettel a szülőket és gyermekeket!

„Nyolc alkalmat terveztünk szeptembertől, havi bontásban, a foglalkozások 45-50 percesek lesznek, amelyből az első húsz perc körjátékokkal, mondókákkal telik majd, melyet Hrubi Zsuzsanna játékmester moderál. Ez a blokk igen aktív, sok mozgásos tevékenységet tartalmaz, a résztvevők életkorához maximálisan igazodik. Az ezt követő lecsendesítő rész állandó: egy altatódallal indul, közben a fények is lassan kialszanak, és mi zenészek szappanbuborékok gyűrűjében átalakulunk civilből varázslóvá. Az altatódal éneklése közben kiosztunk babzsákokat, párnákat, takarókat, és ezt követi a zenei rész.

A szakirodalom szerint Mozart muzsikája ideális a babáknak és a legkisebbeknek, így zömmel ebből a zeneirodalomból válogatunk a következő évadban is. Nagyon fontos, hogy a szülő és gyermeke közvetlen kapcsolatban legyen egymással a műsor alatt. Biztatjuk a szülőket, hogy vegyék ölbe a kicsit és hagyják, hogy testi és érzelmi kapcsolat alakuljon ki közöttük a zenehallgatás közben. A zenei tételektempójának megfelelően ringassák, vagy akár táncoljanak a babákkal, a lassú tételeknél pedig bújjanak össze.

A műsor zárásaként pedig kolléganőmmel előveszünk egy nagyon pici csellót és hegedűt, amellyel leülünk a babák mellé. A nagyobbak, a három év körüliek már kézbe tudják venni a hangszereket, meg tudják szólaltatni őket. A teremben szabadon lehet közlekedni az előadás alatt, így néha azt vesszük észre, hogy túl nagy a zaj, futkosás, ekkor összenézünk a vonósnégyes tagjaival és bizonyos ismétléseket elhagyunk, vagy, ha azt vesszük észre, hogy síri csend van és feszülten figyelnek, akkor megismételjük azt a részt. Próbáljuk szabadon kezelni a zenei anyagokat. A szülőkkel szinte baráti kapcsolat alakul ki a koncertsorozat alatt. Egy kisbaba megszületésének másnapján már kaptam is a fotót róla, ezeket tartom igazi sikernek a munkám során.”

forrás: http://pecsimami.hu/aktualis-programok/pannon-filharmonikusok-babzsak-koncert-ii-0-3-eveseknek

 

 

 

 

 

HelyiVilága Magazin ajánló

További magazin cikkek »

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »

 

Helyi szolgáltatók

További helyi szolgáltatók »