Programok / Szabadidő, sport, életmód

Település:
Bács-Kiskun megye, Kiskunhalas

Kategória:
Szabadidő, sport, életmód


Sóstói Parkerdő


6400 Kiskunhalas, 53-as főút

A kiskunhalasi Sóstó azokat az időket idézi, amikor még a település szerves részét képezték a tavak, a mocsarak, és a vizenyős laposok. Ehhez a területhez tartozik Parkerdő, amelynek bejáratánál egy turulsólymos oszlop fogad minket – a különlegessége, hogy egy Árpád-kori temető emlékhelye. A tó déli részén fekvő Parkerdőt elsősorban az élővilága miatt nyilvánították védetté 2005-ben. A területen tett sétánk alkalmával piknikhelyekre is bukkanhatunk, ahol megpihenve újratölthetjük a kirándulás során kiürült energiaraktárainkat. Sóstó környéke egyébként több kulturális-, és tömegrendezvénynek ad otthont, de ezeket igyekeznek összeegyeztetni a természetvédelemmel.

A tó elsődlegesen horgászati hasznosítású, de jó vízminősége és rendezett partja miatt a füves strandrészt a fürdőzők és a napozni vágyók is szívesen választják. A környék élővilágát be- mutató tanösvény és a parkerdő szabadidős lehetőségek tárházát kínálják.

Szolgáltatások: kilátó, a környék élővilágát bemutató tanösvény, sportolásra, pihenésre alkalmas parkerdő, piknikezés a pihenő és tűz- rakó helyeknél, rendezvényhelyszín, kutyabarát terület.

Horgászható halfajok: ponty, amur, csuka, süllő, harcsa, kárász, balin, sügér, busa, kősüllő, naphal

Forrás: Wikipédia, termalfurdo.hu

 

 

 

Kiemelt ApróHirdetések

További kiemelt ApróHirdetések »

 

 

HelyiVilága Magazin ajánló

További magazin cikkek »

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »

 

Helyi szolgáltatók

További helyi szolgáltatók »