Zöldséges rizottó, sűlt krumpli,töltött csirke

Kategória:
Receptek, Főétel receptek

Cikk írója:
Orbán Anita


Zöldséges rizottó, sűlt krumpli,töltött csirke


 

-A csirkét megmostam fűszereztem, majd a hagyományos töltelék helyett párólt zöldségekkel felturbózott töltelékkel töltöttem meg,

sűlt krumplit és zöldséges rizottót főztem köretnek.

Hozzávalók:

  • 1 egész csirke
  • 4 db zsemle
  • 1/2 fej vörös hagyma
  • 1 gyöngyhagyma
  • 1 gomba
  • 1 kaliforniai paprika
  • 1 répa
  • kevés zőldborsó, kukorica
  • 1 börge rizs
  • 1,5-2 d.l. víz
  • só,bors
  • petrezselyem
  • zsiradék
  • krumpli

-Zöldséges rizottó:

negyed fej hagymát zsiradékon üvegesre párolunk,majd ráöntjük a rizst amit fehéredésig dinsztelünk hozzáadom a zölsdégeket kicsit együtt párolom majd kis só,bors és felöntöm vízzel fedő alatt addig párolom ameddig a víz el nem fől. Lefedve a tűzről levéve félre teszem még puhulni. A krumplit megházozom felmosom vékony hasábokra vágom forró olajban megsütöm, sózom.

A csirkét befűszerezem megtőltöm zsiradékot és vizet is teszek alá a tepsiben előszőr kis lángon sütöm hogy jól megpuhúljon, majd magas hőmársékleten pirosra sütöm.

Töltelék:

Negyed fej vörös hagymát kevés zsiradékon megdinsztelek, hozzáadom a zöldségeket én gombát, répát,gyöngyhagymát,perezselymet,kukoricát,zöldborsót,kaliforniai paprikát tettem. Ezeket kicsit összedinsztelem kis folyadékkal puhára párolom, só,bors bele és az előre beáztatott zsemlékkel összekeverem ezzel tőltöm meg a csirkét.

 

 

 

HelyiVilága magazin ajánló

További magazin cikkek »

 

 

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »

 

Helyi szolgáltatók

További helyi szolgáltatók »