Zöldséges rizottó, sűlt krumpli,töltött csirke

-A csirkét megmostam fűszereztem, majd a hagyományos töltelék helyett párólt zöldségekkel felturbózott töltelékkel töltöttem meg,
sűlt krumplit és zöldséges rizottót főztem köretnek.
Hozzávalók:
- 1 egész csirke
- 4 db zsemle
- 1/2 fej vörös hagyma
- 1 gyöngyhagyma
- 1 gomba
- 1 kaliforniai paprika
- 1 répa
- kevés zőldborsó, kukorica
- 1 börge rizs
- 1,5-2 d.l. víz
- só,bors
- petrezselyem
- zsiradék
- krumpli
-Zöldséges rizottó:
negyed fej hagymát zsiradékon üvegesre párolunk,majd ráöntjük a rizst amit fehéredésig dinsztelünk hozzáadom a zölsdégeket kicsit együtt párolom majd kis só,bors és felöntöm vízzel fedő alatt addig párolom ameddig a víz el nem fől. Lefedve a tűzről levéve félre teszem még puhulni. A krumplit megházozom felmosom vékony hasábokra vágom forró olajban megsütöm, sózom.
A csirkét befűszerezem megtőltöm zsiradékot és vizet is teszek alá a tepsiben előszőr kis lángon sütöm hogy jól megpuhúljon, majd magas hőmársékleten pirosra sütöm.
Töltelék:
Negyed fej vörös hagymát kevés zsiradékon megdinsztelek, hozzáadom a zöldségeket én gombát, répát,gyöngyhagymát,perezselymet,kukoricát,zöldborsót,kaliforniai paprikát tettem. Ezeket kicsit összedinsztelem kis folyadékkal puhára párolom, só,bors bele és az előre beáztatott zsemlékkel összekeverem ezzel tőltöm meg a csirkét.
HelyiVilága magazin ajánló









Helyi látnivalók









Helyi Programok / események









További helyi programok / események »
Helyi szolgáltatók








